Snabb risoppa med brysselkål - till exempel när det blir över ris.

I fet på pannan fräser vi fint hackad lök tills den blir glasklar, därefter rör vi i mjölet och fortsätter att laga tills det ljusnar till ljusbrun färg. Sedan tillsätter vi grönsaks...
Ingredienser du behöver
grönkål
2 små morötter
1 lök
1 vitlöksklyfta
ris
en liten kopp Mormors grönsaksblandning
grönsaksbuljong
Vegeta original (med 7 sorters grönsaker utan E-ämnen)
2 matskedar vetemjöl
fett (olja, fläskfett eller smör)
gräslök
Steg-för-steg instruktioner
I fettet i grytan fräser vi finhackad lök tills den får en glansig utseende, sedan tillsätter vi mjöl och fräser det tillsammans till en ljusbrun färg.
Därefter tillsätter vi grönsaksbuljong, häller på vatten efter behov, lägger till Vegeta, hackad brysselkål och riven morot, tillsammans med mormors grönsaker. Vi låter det koka i cirka 15-20 minuter.
Till sist rör vi i kokt eller överbliven ris, saltar, men var försiktig eftersom Vegeta och grönsaksbuljong redan är salta. Vi värmer upp det och efter kokning tillsätter vi något grönt.
Ytterligare information om receptet Snabb risoppa med brysselkål - till exempel när det blir över ris.
Snabb ris soppa med brysselkål är det perfekta receptet när du har lite ris hemma. Denna näringsrika soppa är lätt och snabb att göra. Börja med att fräsa lök och vitlök, tillsätt sedan buljong och det överblivna riset. När allt har blandats, rör ner färsk eller fryst brysselkål som ger soppan en trevlig smak och krispighet. Krydda med salt och peppar efter smak. Denna enkla, men ändå smakrika soppa är utmärkt som en snabb middag eller lätt lunch.