Ärtkräm med kryddiga krutonger och bacon

Hacka löken fint och låt den mjukna i en bit smör i en gryta. Tillsätt sedan skalade potatisar skurna i bitar och ärtor, och allt...
Ingredienser du behöver
50 g smör
2 schalottenlökar
2 potatisar
400 g färsk eller fryst ärta
150 g baconskivor
0,5 l grönsaksbuljong
Till krutonger
4 skivor vitt bröd
1 tesked malen kanel
en nypa malen chili
30 g smör
Steg-för-steg instruktioner
Skär löken i små bitar och låt den fräsa i smör tills den blir mjuk. Tillsätt skalade potatisar i tärningar och ärtor, och stek allt kort tills det mjuknar. Häll sedan på buljong och mixa smeten direkt i kastrullen med en stavmixer. Sila slutligen soppan genom en finmaskig sil.
Först skär vi brödet i små bitar. Värm smöret i en panna, tillsätt brödtärningarna och strö över kanel och chili efter smak. Stek tills de blir gyllenbruna, och lägg dem sist på soppan när du serverar.
Lägg skivor av mager bacon i en torr panna och stek dem på båda sidor, så får du baconchips som du kan dekorera soppan med vid servering.
Ytterligare information om receptet Ärtkräm med kryddiga krutonger och bacon
Ärtsoppa med kryddiga krutonger och bacon är en läcker och näringsrik måltid som kommer att glädja alla älskare av gröna rätter. Den krämiga texturen av ärtorna balanseras perfekt med de krispiga krutongerna, som är smaksatta med en blandning av kryddor som ger rätten ett intressant inslag. Dessutom tillför den krispiga baconet en salt smak som berikar hela upplevelsen. Denna rätt är idealisk som förrätt eller lätt middag och passar utmärkt att servera med färskt bröd.