Mexikansk potatissoppa

Fräsa den hackade löken och vitlöken i oljan, tillsätt mjölet, fräs kort och häll sedan på buljongen. Blanda väl, koka upp och tillsätt de hackade tomaterna.
Ingredienser du behöver
500 g potatis
3 tomater (eller en större klase körsbärstomater)
2 lökar
4 vitlöksklyftor
1 chili
1 ung zucchini
2 morötter
2 matskedar vetemjöl
2 matskedar olja
200 g hård ost
kycklingbuljong
salt
persilja
Steg-för-steg instruktioner
I olja fräser vi hackad lök och vitlök, tillsätter mjöl, fräser det och häller på buljong.
Vi kokar upp blandningen, därefter tillsätter vi skalade och hackade tomater, en chili, hackad potatis och morot. Efter ungefär tio minuter tillsätter vi fint skivad zucchini.
Osten skärs i små bitar som vi strör över soppan på tallriken och dekorerar med persilja.
Ytterligare information om receptet Mexikansk potatissoppa
Mexikansk potatis soppa är en läcker och mättande maträtt som förenar traditionell tjeckisk soppa med kryddiga mexikanska smaker. Grunden är potatisbuljong, till vilken rotgrönsaker, bönor och majsbitar tillsätts. Soppan smaksätts med färsk koriander, limejuice och chili, vilket ger den den typiska mexikanska energin. Den är idealisk att servera med bitar av avokado och toppad med Feta- eller Cotija-ost. Det är en perfekt rätt för både att värma och fräscha upp!