Blåbärs- och zucchinakaka

Blåbärs- och zucchinakaka
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Först blandar vi smör, mjöl, socker och mandelspån och gör en smuldeg. Sedan vispar vi hela ägg med båda sockerarterna och citronsaften till en skummig konsistens.

Ingredienser du behöver

1,5 kopp vetemjöl
1/2 kopp strösocker
3 ägg
1/2 kopp olja
1 kopp rivna zucchini
1/2 kopp kärnmjölk
1 vaniljsocker
1 bakpulver
saften från 1/2 citron
zesten från 1/2 citron
1/2 l blåbär
fett
mjöl till plåten
Smuldeg
100 g grovt mjöl
100 g strösocker
50 g smör
50 g mandelspån

Steg-för-steg instruktioner

Först blandar vi smör, mjöl, socker och mandelspån för att göra en smuldeg. Sedan vispar vi hela ägg noggrant med båda sorters socker och citronjuice tills det blir ett skum.

Vi tillsätter gradvis olja, rivet zucchini, kärnmjölk, mjöl som blandats med bakpulver och citronskal. Vi blandar noggrant och häller smeten i en plåt som vi har smort och ströat.

På ytan lägger vi blåbär, strör över smuldeg och gräddar i en förvärmd ugn på 180°C i cirka 25 minuter. Gräddningstiden kan variera beroende på ugnstyp.

Ytterligare information om receptet Blåbärs- och zucchinakaka

Blåbärs- och zucchinikaka är en läcker kombination av hälsosamma ingredienser som kompletterar smaken perfekt. Zucchinin ger saftighet och mjukhet, medan blåbären tillför en angenäm sötma och saftighet. Denna kaka är idealisk både som vanlig eftermiddagssnack och som dessert vid festliga tillfällen. Den är rik på vitaminer och fiber, vilket gör den till en läckerhet men också ett hälsosamt val. Dessutom är den lätt att förbereda, vilket alla hushållerskor kommer att uppskatta.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (29 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, dessertat, zucchini, njálggis, geassereseptat, čakča, šaddobihtát, bubble

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Blåbärs- och zucchinakaka.

Lägg till kommentar