Blåbärssylt med Gorgonzola

Blåbärssylt med Gorgonzola
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Värm blåbären tills de kokar, tillsätt sedan flingorna och låt blandningen sjuda i cirka 8 minuter på värme så att den tjocknar. Smaka av och tillsätt den skurna osten.

Ingredienser du behöver

400 g blåbär i egen saft eller frysta (färska på sommaren)
100 g snabb havregryn
chili, kanel, socker efter smak
20 g gorgonzola

Steg-för-steg instruktioner

Blåbär kokas tills de mjuknar och får en mer flytande konsistens. Därefter tillsätter vi flingor och låter blandningen vila varmt i cirka 8 minuter för att tjockna. Vi kryddar den, rör ner tärnad eller fint riven ost och väntar tills smakerna förenas väl. På ytan dekorerar vi med ostkulor.

En utmärkt aptitretare eller söt avslutning på måltiden. Jag serverade den efter soppan som huvudrätt.

Jag har haft det receptet på avklippta papper i många år.

I det ursprungliga receptet användes Niva, men jag bytte ut den mot Gorgonzola, som jag anser smakar bättre.

Kryddorna och osten bör definitivt inte dominera smaken av blåbären, de bör endast lätt framhäva den.

Ytterligare information om receptet Blåbärssylt med Gorgonzola

Blåbärssylt med Gorgonzola är en delikat kombination av söta och salta smaker. Fina blåbär kokas ner till en intensiv sylt som bevarar deras naturliga sötma och rika färg. När denna sylt kombineras med den krämiga och kraftiga Gorgonzolan uppstår en unik gastronomisk upplevelse. Denna ovanliga blandning passar utmärkt som dipp till ostar, eller som en del av desserter. Den kompletterar smaknyanserna i olika rätter perfekt och gläder alla som älskar okonventionella smaker.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Förrätt
Tag: málesteapmi, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, dessertat, geassereseptat, čakča, ovdaborramušat, meahccešattut, dessertat, dessertat, koppa

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Blåbärssylt med Gorgonzola.

Lägg till kommentar