Blomkål gratinerad med skinka

Blomkål gratinerad med skinka
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Blomkål delas i små buketter och kokas i saltat vatten. I en smord ugnsform lägger vi hälften av blomkålen och strör över fint hackad...

Ingredienser du behöver

Blomkål
20 dkg skinka
smör
1/4 l grädde
2 ägg
sked ströbröd
salt

Steg-för-steg instruktioner

Dela blomkålen i små buketter och koka dem i saltat vatten.

I en smord ugnsform lägger vi hälften av blomkålen, strör över finhackad skinka, lägger sedan på resten av blomkålen, trycker lätt ner allt och häller över grädden som vi vispat ihop med ägg och salt.

I smör steker vi ströbröd och strör det över maten. Därefter gratinerar vi i ugnen på medeltemperatur.

Ytterligare information om receptet Blomkål gratinerad med skinka

Blomkål gratinerad med skinka är en läcker och näringsrik rätt som gläder hela familjen. Detta recept kombinerar mjukheten hos blomkålen med smaken av salt skinka och krämig béchamel. Blomkålen kokas först mjuk, blandas sedan med hackad skinka och täcks med ostsås, vilket ger en rik smak. Genom att grilla den får man en gyllenbrun och krispig yta. Den kan serveras som huvudrätt eller som tillbehör. Det är ett perfekt val för älskare av enkel och smakrik hemlagad mat.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (39 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: Grönsaker, málesteapmi, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, álki, álggaheddjiide, glutenkeahtes, čoarbbealli, geassereseptat, ovtta báhčinskáhpus, šaddoborramušat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Blomkål gratinerad med skinka.

Lägg till kommentar