Bolognese ragu

Bolognese ragu
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vad ska vi laga till lunch? Fantastisk bolognese ragu.

Ingredienser du behöver

salt
50 g äkta smör
2 burkar krossade tomater
1 st selleri
högkvalitativt bacon
1/4 kg fläskkött - malt
1 st kökshallökar
3/4 l tomatjuice
1 glas rödvin - torr
3 matskedar olja - olivolja
1 glas mjölk
några basilikablad
svartpeppar - malen
1/4 l köttbuljong - nötkött
1/4 kg nötkött - malt
1 st morot

Steg-för-steg instruktioner

Tillagningstiden är längre, men smaken och doften förtrollar oss.

Grönsakerna (lök, selleri, morot) skalas

och mixas i en mixer.

Vi lägger allt kött i en skål. På skärbrädan hackar vi en bit kvalitetsbacon och arbetar in den i köttet.

Vi häller olivolja i kastrullen. Lägger i en bit smör.

Vi tillsätter och fräser den mixade grönsaken.

Vi lägger i köttet med baconet.

Efter en stund smaksätter vi med rödvin. Låter koka. Tillsätter nötköttbuljong. Häller i tomatsaft. Tömmer burkarna med hackade tomater.

Salta. Koka i cirka 120 minuter.

Rör om då och då och tillsätt mer nötköttbuljong.

I den färdiga ragu blandar vi i några basilikablad. Tillsätter lite mjölk. Rör om och eventuellt kryddar och salta mer.

Servera med dina favoritkvalitetspasta.

Ytterligare information om receptet Bolognese ragu

Bolognese sås, även känd som ragù alla bolognese, är en traditionell italiensk sås som kommer från Bologna. Den är grunden för många populära rätter, inklusive pasta tagliatelle al ragù eller lasagne alla bolognese. Nyckelingredienserna är köttfärs (ofta nötkött och fläskkött), tomater, lök, morötter, selleri och vin. Den långa, långsamma tillagningen ger såsen en rik och djup smak. Den serveras vanligtvis med pasta som kan suga upp dess smak och skapa en läcker rätt. Varje familj kan ha sin egen variant av receptet.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt, Nötkött, Italienska, Köttfärs, Såser, Sidrätter, Spaghetti
Tag: Italienska köket

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Bolognese ragu.

Lägg till kommentar