Ghee

Ghee
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 1

Ghee, även känt som klarnat smör, kan vi enkelt göra av vanligt smör. Denna form av smör har bättre näringsegenskaper...

Ingredienser du behöver

250 g smör

Steg-för-steg instruktioner

Vi lägger smöret i en panna eller i en låg kastrull med tjock botten och låter det smälta på mycket svag värme.

Under långsam matlagning i cirka 30 minuter tar vi bort överflödig vätska. Vi rör om regelbundet och samlar upp den bildade skum. Det färdiga smöret ska ha en gyllene färg och vara transparent.

Det färdiga smöret filtrerar vi genom en fin sil som är täckt med en duk eller ett pappersfilter, till exempel ett kaffefilter.

Därefter häller vi blandningen i en lämplig förslutningsbar behållare, låter den svalna och förvarar den i kylskåp.

Ytterligare information om receptet Ghee

Klarnat smör, känt som ghee, är ett traditionellt fett som används i många kök världen över, särskilt i indisk och ayurvedisk matlagning. Det tillverkas genom att långsamt värma smör, vilket tar bort vatten och mjölkproteiner, och skapar ett klart, gyllene fett med näringsegenskaper. Detta fett har en hög rökpunkt, vilket gör det idealiskt för matlagning vid höga temperaturer. Klarnat smör är rikt på hälsosamma fetter och vitaminer, och har dessutom en längre hållbarhet än vanligt smör.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (36 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: málesteapmi, álki, dábálaš beaivi, hálbi, álki, 30 minuhta siste, eará, vegetariána

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ghee.

Lägg till kommentar