Grillad kanin på grönsaker och öl

Köttet från kanin kryddar vi med salt och peppar och låter det stå en stund. Under tiden förbereder vi en blandning av olja, tomatpuré, senap och vatten. Lök och vitlök skär vi i mindre bitar och...
Ingredienser du behöver
1 kanin
stor lök
4-5 vitlöksklyftor
2 morötter
3 större champinjoner
250 ml ljus öl
Marinad
5 matskedar olja
1 matsked tomatpuré
1 matsked grov senap
1 tesked dijonsenap
150 ml vatten
salt
peppar
cayennepeppar
Steg-för-steg instruktioner
Köttet från kaninen saltas och peppras och får marinera en stund. Under tiden förbereder vi en blandning av olja, tomatpuré, senap och vatten. Vi hackar löken och vitlöken och lägger dem i marinaden.
Vi doppar kaninen ordentligt i marinaden och lägger den i kylskåpet över natten. Två timmar innan den ska tillagas tar vi ut den ur kylskåpet så att den kan värmas upp till rumstemperatur.
Vi skär morötter och champinjoner i mindre bitar. I en ugnsform lägger vi kaninen tillsammans med marinaden, tillsätter den hackade moroten och champinjonerna och häller över ölen.
Vi täcker ugnsformen och placerar den i en förvärmd ugn på 220 grader. Vi bakar i 10 till 15 minuter, sänker sedan temperaturen till 150 grader och bakar långsamt i ungefär 2 timmar, tills allt mjuknar.
Under bakningen häller vi ibland över stekskyn. I slutet av bakningen tar vi av locket på ugnsformen och gräddar köttet för att få en fin färg. Vi serverar med ris eller pasta.
Ytterligare information om receptet Grillad kanin på grönsaker och öl
Kanin i ugn med grönsaker och öl är en läcker och traditionell rätt som kommer att fascinera dig med sin unika smakkombination. Det möra kaninköttet marineras och grillas tillsammans med olika grönsaker, såsom morötter, lök och selleri. Ölet ger rätten en rik och djup smak som harmoniskt förenas med de fina grönsakerna. Denna rätt är perfekt för familjehögtider eller helgluncher när du vill glädja dina nära och kära med något särskilt och gott.