Bolognese sås

Pastafans kommer säkert att uppskatta bolognese-sås.
Ingredienser du behöver
3 matskedar olja - olivolja
3 glas tomatpuré (bolognese sås)
1 matsked sås - soja
5 klyftor kvalitativ vitlök
2 skedar peppar - krossad
4 teskedar vegeta
1/2 kg nötkött - malet
salt
2 st lök
5 - 8 blad basilika
1/2 handfull torkad basilika
1/2 handfull torkad oregano
Steg-för-steg instruktioner
Vi plockar basilika, tvättar den och skär den i bitar på en skärbräda. Vi skalade vitlök och lök. Vi tar en mixer och mixar löken till små bitar. Samma sak med vitlöken.
Vi häller olja i en kastrull. Vi tillsätter löken. Efter en stund lägger vi i det malda nötköttet. Vi kryddar med svartpeppar. Vi låter det koka och droppar över soja.
Vi tillsätter vegeta. Vi häller i den hackade vitlöken och häller i tomatsåsen (kan vara bolognese också).
Vi smakar av och saltar om det behövs. Vi kokar.
Till sist rör vi ner den tvättade oregano och basilika.
Vi severar på pasta. Vi kan strö över ost och dekorera med basilikablad.
Ytterligare information om receptet Bolognese sås
Bolognese sås, även känd som ragù alla bolognese, kommer från den italienska staden Bologna. Denna rika köttsås tillagas traditionellt av malet nötkött, pancetta, lök, morötter och selleri. Vin, mjölk eller grädde och tomatpuré tillsätts för en balanserad smak. Den kokas långsamt för att alla ingredienser ska förenas väl och skapa en djup, rik smak. Den serveras oftast med pasta, såsom tagliatelle, även om en spagettiversion är populär utanför Italien. Det är en klassisk rätt som tillfredsställer älskare av traditionell italiensk matlagning.