Champignonsås med gräddfil

Champignonsås med gräddfil
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skalar löken och hackar den fint. De skalade champinjonerna skärs i skivor.

Ingredienser du behöver

500 g champinjoner
1 st större lök
1/2 tesked mald svartpeppar
1 burk gräddfil (200 g)
salt
1 matsked krossad spiskummin
mjölk
3 matskedar olja
1 - 2 matskedar citronsaft
2 dl mjölk
1 matsked vetemjöl

Steg-för-steg instruktioner

Till en kastrull med uppvärmd olja häller vi i löken och fräser den gyllenbrun. Därefter tillsätter vi champinjoner, strör över kummin, pressar i citronsaft och saltar samt peppar. Vi rör om och låter det sjuda under lock i cirka 20 minuter. Vid behov tillsätter vi mjölk för att förhindra att champinjonerna bränns.

Efter 20 minuter tillsätter vi gräddfil, som vi rör om ordentligt i såsen och låter koka upp igen. Vid sidan av blandar vi mjöl med mjölk och häller sedan i såsen. Vi fortsätter så här i ytterligare cirka 10 minuter. Vid behov tillsätter vi mer salt och peppar.

Såsen serverar vi bäst till rätter med brödpuddingar.

Ytterligare information om receptet Champignonsås med gräddfil

Champinjonsås med gräddfil är en läcker rätt som passar utmärkt till olika sorters kött och pasta. Vid tillagningen rengörs först färska champinjoner och skivas. Lökarna fräses sedan i smör och champinjonerna tillsätts. Efter en kort stekning hälls buljong över blandningen och får koka en stund. Slutligen tillsätts gräddfil som ger såsen en mjuk och krämig konsistens. För smak kan vitlök, örter eller citronsaft tillsättas. Servera med pasta eller ris för en komplett och smakfull rätt.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Såser, Krämiga såser, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, Sås, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Champignonsås med gräddfil.

Lägg till kommentar