Lax med örtsås

Lax med örtsås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Först förbereder vi basen för örtsåsen. Vi hackar basilika och persilja fint. I lite mjölk rör vi ut en sked mjöl och blandar det med grädden och den resterande mjölken. Vi sätter det åt sidan.

Ingredienser du behöver

1 tesked kummin
120 g smör
1 lax
1 st citron
sås 250 ml grädde
3 - 4 kvistar grön persilja
100 ml mjölk
1 handfull basilikablad
salt
1 matsked vetemjöl
efter behov malen svartpeppar
salt

Steg-för-steg instruktioner

Laxfiléer eller kvartar, pressas med citronsaft, strös med mjöl, salteras, peppars, och strös med kummin innan de läggs i pannan med smält smör. Stek tills de är gyllene på båda sidor.

När vi har tagit ut laxen från pannan, häller vi i hackade örter. Efter en stund häller vi i grädde, mjölk och saltar efter smak.

Vi häller örtsåsen över laxen, dekorerar med citron, och serverar potatis som tillbehör, tillagade efter din smak.

Ytterligare information om receptet Lax med örtsås

Lax med örtsås är en läcker och hälsosam rätt som glädjer alla fiskälskare. Denna rätt kombinerar den fina smaken av ugnsbakad lax med en aromatisk sås full av färska örter som persilja, basilika och dill. Såsen ger laxen fräschör och ökar smakupplevelsen. Servera med ett tillbehör, som stekta grönsaker eller potatis, och njut av harmoni av smaker som väcker dina sinnen. Den perfekta valet för en hälsosam middag eller festlig lunch.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt, Såser, Fiskkött, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Lax med örtsås.

Lägg till kommentar