Bondomelett
Ägg innehåller en hög mängd protein, vilket gör dem till ett utmärkt val för längre mättnad, och därför passar de bra till frukost. Vi kan tillaga dem på olika sätt.
Ingredienser du behöver
2 potatisar
3-4 ägg
solrosolja
salt (efter smak)
Steg-för-steg instruktioner
Skalade potatisar skärs i skivor och steks i en panna med uppvärmd olja tills de mjuknar.
Under tiden vispar vi äggen i en skål. När potatisarna är klara vänder vi dem.
Vi täcker potatisarna med de vispade äggen, tillsätter salt efter smak och steker tills äggen är kokta.
Omeletten kan serveras med ketchup.
Ytterligare information om receptet Bondomelett
Lantomelett är en traditionell tjeckisk maträtt som kännetecknas av sin mättande och enkla tillagning. Huvudingrediensene är ägg, potatis och lök, som vanligtvis kompletteras med bacon eller korv. Denna rätt serveras ofta som en rejäl frukost eller lunch. Lantomelett är populär för sin smaklighet och tillgänglighet, och just tack vare kombinationen av grundläggande ingredienser har den blivit en del av tjeckisk folkkök. Varje hushåll har sitt eget sätt att laga den, vilket ger den variation.
Tomáš Rohlena