Bondomelett

Bondomelett
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Portioner: 1

Ägg innehåller en hög mängd protein, vilket gör dem till ett utmärkt val för längre mättnad, och därför passar de bra till frukost. Vi kan tillaga dem på olika sätt.

Ingredienser du behöver

2 potatisar
3-4 ägg
solrosolja
salt (efter smak)

Steg-för-steg instruktioner

Skalade potatisar skärs i skivor och steks i en panna med uppvärmd olja tills de mjuknar.

Under tiden vispar vi äggen i en skål. När potatisarna är klara vänder vi dem.

Vi täcker potatisarna med de vispade äggen, tillsätter salt efter smak och steker tills äggen är kokta.

Omeletten kan serveras med ketchup.

Ytterligare information om receptet Bondomelett

Lantomelett är en traditionell tjeckisk maträtt som kännetecknas av sin mättande och enkla tillagning. Huvudingrediensene är ägg, potatis och lök, som vanligtvis kompletteras med bacon eller korv. Denna rätt serveras ofta som en rejäl frukost eller lunch. Lantomelett är populär för sin smaklighet och tillgänglighet, och just tack vare kombinationen av grundläggande ingredienser har den blivit en del av tjeckisk folkkök. Varje hushåll har sitt eget sätt att laga den, vilket ger den variation.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (24 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: steike, álki, johtil, álki, potehtaborramušat, biergokeahtes borramušat, iđitbiebmu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Bondomelett.

Lägg till kommentar