Potatis på paprikasås
Skalade potatisar skärs i tärningar och kokas i saltat vatten. Under tiden fräser vi lök i smör, tillsätter skivade korvar och steker tills...
Ingredienser du behöver
5 större potatisar
2 korvar
1 större lök
2-3 sura gurkor
2 kokta ägg
1 msk söt paprikapulver
1 gräddfil eller crème fraîche (som man föredrar)
smör
2 msk vetemjöl
Steg-för-steg instruktioner
Skalade potatisar skärs i tärningar och kokas i saltat vatten. Under tiden fräser vi löken i smör, tillsätter skuren korv och steker tills de mjuknar och släpper saft. Vi strör över paprika och vetemjöl och blandar runt. Vi tillsätter buljongen från potatisarna och blandar väl så att det inte bildas klumpar. Till sist rör vi ner hackade gurkor, ägg och potatisar och häller i grädden. Vi låter det koka i ytterligare cirka 5 minuter och smakar av vid behov.
Ytterligare information om receptet Potatis på paprikasås
Potatis med paprika är en traditionell rätt som kommer från det tjeckiska och slovakiska köket. Detta enkla och smakliga recept består av potatis som kokas i en sås av paprika, lök och kryddor. Potatis med paprika är populärt för sin mättnad och den distinkta smaken som ger söt paprika. Rätten är idealisk som huvudrätt, men passar också utmärkt som tillbehör. Den kan serveras med gräddfil eller bacon, vilket ökar dess popularitet och variation i hemmaköket.
Tomáš Rohlena