Celestinska nudlar

Celestinska nudlar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi förbereder mjölet, äggen, saltet och mjölken. Av dem vispar vi ihop en smet.

Ingredienser du behöver

6 dkg vetemjöl
125 ml mjölk
1 st ägg

Steg-för-steg instruktioner

Vi värmer olja i pannan och häller i degen, varav vi gör tunna plattor.

Dessa plattor skär vi i tunna strimlor efter stekningen eller så rullar vi plattorna, skär dem i spiraler och låter dem fräsa en liten stund precis som de som är skurna på platt.

Nudlarna används sedan i soppor.

Ytterligare information om receptet Celestinska nudlar

Celestinska nudlar är en traditionell tjeckisk rätt som härstammar från regionen Mähren. Dessa tunna nudlar tillagas vanligtvis av mjöl, ägg och vatten och har en mild smak. De serveras ofta som ett tillbehör till soppor, främst buljong, eller som en huvudrätt med sås. Deras namn härstammar från celestinernas kloster, där de förmodligen först tillverkades. Celestinska nudlar kännetecknas av sin lätthet och smidighet, vilket gör dem till en populär rätt hos många familjer.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor, Sidrätter, Vegetarisk, Buljonger
Tag: sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Celestinska nudlar.

Lägg till kommentar