Kålsoppa

Kålen kännetecknas av en mycket delikat smak, dess konsumtion är för vår hälsa fördelaktig och den är också lågkalorisk. Vill du veta vad man kan laga av den? Så…
Ingredienser du behöver
3 kålrot (efter storlek)
1 lök
1 matsked vetemjöl
olja
salt
malen kummin
malen svartpeppar
3 potatisar
Ugnsmat
1 ägg
2 matskedar mjölk
2 matskedar siktat vetemjöl
salt
Steg-för-steg instruktioner
I olja fräser vi hackad lök, tillsätter mjöl och rostar det kort. Sedan häller vi på vatten och låter koka.
Till breda nudlar tillsätter vi riven kålrot och tärnad potatis. Vi saltar, peppar, tillsätter kummin och kokar tills de mjuknar.
Vi mixar ingredienserna till smeten som vi häller genom en gaffel i den kokande soppan och kokar i 2 minuter.
Vi tillsätter hackad persilja till den färdiga soppan för att smaka av.
Ytterligare information om receptet Kålsoppa
Kålsoppa är en läcker och uppfriskande rätt som utmärker sig med sin milda smak och hälsosamma ingredienser. Huvudingrediensen är kålrabbi, en spröd grönsak med låg kalorinivå, rik på vitaminer och mineraler. Soppan tillagas vanligtvis av lök, potatis och grönsaksbuljong, där kålrabbi kokas tills den är mjuk. Den kan serveras med örter som persilja eller gräslök, och med en skvätt grädde för att framhäva smaken. Den är perfekt för höst- eller vinterdagar när man söker något varmt och hälsosamt.