Gulaschsoppa med nötfärs och svamp

Köttfärsen fräses tillsammans med hackad lök i smör, tills köttets saft har avdunstat och bara fett återstår, som sedan strös över med vetemjöl.
Ingredienser du behöver
250 g malet nötkött
1 större lök, finhackad
4 vitlöksklyftor
2 matskedar svinssmalt (eller efter smak)
4 potatisar
1 matsked söt paprika
1 tesked rökt paprika
1,5 liter nötköttbuljong
1,5 dl vetemjöl
1 matsked krossad kummin
1 tesked oregano
salt
peppar
en näve torkade svampar (inte nödvändigt)
Steg-för-steg instruktioner
I pannan fräser vi nötfärs med hackad lök i ister tills juicen från köttfärsen har kokat bort och bara fettet återstår. Sedan tillsätter vi vetemjöl, fräser kort och häller på buljong, som vi sedan låter koka.
I soppan tillsätter vi salt, peppar, krossad vitlök, båda röda paprikorna och krossad kummin. Därefter lägger vi i tvättade potatisar skurna i små tärningar och låter koka.
Vi tittar på hur potatisarna kokar tills de mjuknar.
I slutet av tillagningen kan vi efter smak tillsätta svamp skuren i bitar som vi tidigare har blötlagt, men det är inte nödvändigt.
Till sist rör vi ner malen mejram i soppan och justerar kryddorna efter smak.
Soppan kan också serveras i urgröpt bröd, eller så serverar vi den på en tallrik.
Ytterligare information om receptet Gulaschsoppa med nötfärs och svamp
Gulaschsoppa med malet nötkött och svamp är en smakrik och mättande maträtt som förenar traditionella recept med enkel tillagning. Denna soppa kännetecknas av en rik och aromatisk smak, tack vare kombinationen av högkvalitativt malet nötkött och färska svampar. Tillagningen börjar med att fräsa lök med kött, följt av att svampar och kryddor som paprikapulver och kummin tillsätts. Den färdiga soppan är perfekt för att värma sig under kalla dagar och passar utmärkt med färskt bröd för doppning. Det är en populär rätt som gläder hela familjen.