Gulaschsoppa med nötfärs och svamp

Gulaschsoppa med nötfärs och svamp
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Köttfärsen fräses tillsammans med hackad lök i smör, tills köttets saft har avdunstat och bara fett återstår, som sedan strös över med vetemjöl.

Ingredienser du behöver

250 g malet nötkött
1 större lök, finhackad
4 vitlöksklyftor
2 matskedar svinssmalt (eller efter smak)
4 potatisar
1 matsked söt paprika
1 tesked rökt paprika
1,5 liter nötköttbuljong
1,5 dl vetemjöl
1 matsked krossad kummin
1 tesked oregano
salt
peppar
en näve torkade svampar (inte nödvändigt)

Steg-för-steg instruktioner

I pannan fräser vi nötfärs med hackad lök i ister tills juicen från köttfärsen har kokat bort och bara fettet återstår. Sedan tillsätter vi vetemjöl, fräser kort och häller på buljong, som vi sedan låter koka.

I soppan tillsätter vi salt, peppar, krossad vitlök, båda röda paprikorna och krossad kummin. Därefter lägger vi i tvättade potatisar skurna i små tärningar och låter koka.

Vi tittar på hur potatisarna kokar tills de mjuknar.

I slutet av tillagningen kan vi efter smak tillsätta svamp skuren i bitar som vi tidigare har blötlagt, men det är inte nödvändigt.

Till sist rör vi ner malen mejram i soppan och justerar kryddorna efter smak.

Soppan kan också serveras i urgröpt bröd, eller så serverar vi den på en tallrik.

Ytterligare information om receptet Gulaschsoppa med nötfärs och svamp

Gulaschsoppa med malet nötkött och svamp är en smakrik och mättande maträtt som förenar traditionella recept med enkel tillagning. Denna soppa kännetecknas av en rik och aromatisk smak, tack vare kombinationen av högkvalitativt malet nötkött och färska svampar. Tillagningen börjar med att fräsa lök med kött, följt av att svampar och kryddor som paprikapulver och kummin tillsätts. Den färdiga soppan är perfekt för att värma sig under kalla dagar och passar utmärkt med färskt bröd för doppning. Det är en populär rätt som gläder hela familjen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (41 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: Grönsaker, mellanmål, steike, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, suopmanat, slovákia, čakča, dálvereseptat, gáibideaddji, gáibideaddji, gulaš, ungáragiella

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Gulaschsoppa med nötfärs och svamp.

Lägg till kommentar