Utmärkt gräddsås

Recept på svartsoppa som jag fick av min mormor.
Ingredienser du behöver
450 g kött
0,5 st selleri
1 st persilja
1 st morot
1 st lök
1 matsked socker
3 korn hela kryddpeppar
5 blad lagerblad
1 näve timjan
1 st citron
1 kopp grädde
efter smak salt
efter behov vatten
ljus redning
smör
Steg-för-steg instruktioner
Grönsakerna rengörs och hackas fint. I en kastrull steker vi den finhackade löken, moroten, sellerin och persiljan i smör. På grönsakerna lägger vi en sked socker, saltar, strör över timjan, tillsätter 2 - 3 lagerblad och 4 - 5 hela kryddpepparkorn. Allt blandas väl, på blandningen lägger vi köttskivor, häller i lite vätska och låter sjuda tills det är mört. Vi tillsätter vatten, beroende på hur mycket sås vi vill ha, och kokar upp. Vi tar ut köttet, lagerbladet och kryddpepparn och mixar såsen. Sedan kokar vi upp den igen, tillsätter grädde, citron, den färdiga redningen och smakar av efter egen smak. Till sist lägger vi tillbaka köttet.
Den utsökta svampsåsen serveras traditionellt med knödel.
Ytterligare information om receptet Utmärkt gräddsås
Utmärkt biffsås är en av de mest traditionella rätterna i den tjeckiska köket. Denna tjocka krämiga sås tillagas vanligtvis av nötkött som marineras med rotgrönsaker, grädde och örter. Biffsåsen serveras ofta med brödknödel och citron för att ge extra smak. Det är en populär rätt vid familjesammankomster och högtider, som vinner hjärtan hos många matälskare. Dess rika smak och starka arom gör biffsåsen till en oförglömlig upplevelse för varje älskare av tjeckisk gastronomi.