Docka med gräddig örtsås

Recept på en portion fläskfilé i gräddsås med basilika och tomater.
Ingredienser du behöver
150 dkg fläskfilé
1 st tomat
1 matsked olivolja
1 nypa torkad basilika
sås 1 matsked basilikapesto
3 dl vispgrädde
efter smak steakkrydda
mald färgad peppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
Vi tvättar tomaten, skär den i skivor och strör över basilikakrydda. Vi skär också fläskfilén i skivor, klappar lätt på den, salta, peppra och krydda med steakkrydda.
Vi värmer upp olja i pannan och lägger i skivorna av fläskfilén. Vi steker dem gyllenbruna på båda sidor och lägger sedan i de skurna tomaterna i stekskyn. Vi steker även dem lätt och tar bort dem. I pannan häller vi grädden och tillsätter peston. Vi låter såsen koka en stund och smakar av med salt.
Vi serverar så att vi lägger tomater på skivorna av fläskfilén och varvar dem. Sedan häller vi över gräddsåsen. Vi kan servera med rostade potatisar eller ris.
Ytterligare information om receptet Docka med gräddig örtsås
Fylld fläskfilé med gräddig örtsås är en delikat rätt som kommer att glädja köttälskare. Ungt fläskkött, känt för sin mörthet, grillas till gyllenbrun och serveras med en rik gräddsås som berikas av färska örter som persilja, gräslök eller timjan. Denna kombination skapar en läcker harmoni av smaker som passar perfekt till tillbehör som potatisbullar eller gratinerade grönsaker. Detta recept är perfekt för festliga tillfällen eller familjemiddagar där det gläder alla gourmetälskare.