Champinjonsoppa

Champignonerna har en delikat svampsmak och deras soppa är fantastisk. Denna gång ska vi dock prova något annat än den traditionella krämen. Låt oss förbereda en soppa,…
Ingredienser du behöver
350 g färska champinjoner
2 potatisar
3 vårlökar
30 g smör
1 matsked vetemjöl
700 ml grönsaksbuljong (efter behov)
150 ml matlagningsgrädde 12%
soppa krydda
spiskummin
vitpeppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
Champinjoner tvättas noggrant, rengörs och skivas i tunna skivor.
Potatisarna skalas, tvättas och skärs i små bitar.
Den tvättade salladslöken skärs i skivor, där vi separerar den vita och gröna delen.
I en panna smälter vi smöret och fräser försiktigt den vita delen av löken.
Vi tillsätter de rengjorda champinjonerna och fräser allt ordentligt.
Till slut tillsätter vi vetemjöl och rostar det till rosa färg.
Vi häller i buljongen och rör ner de skurna potatisarna med kummin.
Vi kokar på medelhög värme i cirka 20 minuter. Vi smakar av soppan med salt, peppar och soppkrydda.
Till slut berikar vi soppan med grädde, som vi bara värmer upp. Vi serverar den varm, med en garnering av den gröna delen av salladslöken.
Ytterligare information om receptet Champinjonsoppa
Champinjonsoppa är en populär och välsmakande rätt som glädjer svampälskare. Dess tillagning är enkel och snabb, vilket gör den till ett idealiskt val för vardagsmatlagning. Huvudingredienserna är färska champinjoner, potatis, lök och grädde, som tillsammans skapar en krämig och aromatisk smak. Soppan serveras vanligtvis med färskbröd och är garnerad med persilja. Denna näringsrika och läckra rätt har blivit omtyckt av hela familjen och är ett utmärkt sätt att njuta av säsongens svampar under varma och mysiga nudeldagar.