Potatissoppa med ägg och korv

Fräsa den grovt rivna moroten och den hackade selleristjälken i smör. Tillsätt sedan den tärnade potatisen.
Ingredienser du behöver
3 större potatisar
3 hårdkokta ägg
1 korv (eller bulgurskiva)
1 större morot
2 selleristjälkar (eller en bit knöl)
2 vitlöksklyftor
oregano
1 nypa krossad kummin
smör
vetemjöl
1,5 l buljong (eller vatten)
salt
färska örter (persilja, libbsticka, gräslök)
Steg-för-steg instruktioner
I smör steker vi grovt hackad morot och i bitar skuren selleri (knollselleri också riven).
I blandningen lägger vi potatisar skurna i tärningar, tillsätter kummin, saltar och häller på vatten eller buljong (ungefär 1,5 liter).
När grönsakerna nästan är mjuka (efter cirka 10 minuter) lägger vi i stekta skivor av korv, hackade eller rivna ägg, krossad vitlök och oregano.
I en kastrull gör vi en ljus roux av smör och mjöl, låter den svalna och rör sedan ner den i soppan. Låt koka i ytterligare cirka 5 minuter.
Tillsätt kryddor och ta av från värmen. Avsluta med att tillsätta hackade örter.
Ytterligare information om receptet Potatissoppa med ägg och korv
Kartoffelsoppa med ägg och korv är en populär rätt som gläder varje älskare av mättande och värmande maträtter. Denna soppa tillagas av kokt potatis som blandas med finhackade grönsaker och grönsaksbuljong. Tillsatsen av kokta ägg och skivad korv ger rätten en fantastisk smak och textur. Den är ett perfekt val för kalla dagar när man vill värma inte bara kroppen utan också själen. Denna rätt är snabb och enkel att förbereda, samtidigt som den behåller sin fantastiska smak och näringsvärde.