Leverknödel

Leverknödel
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Portioner: 1

Vilken festlig gyllene buljong vore det utan leverdumplings! Deras tillverkning är enkel och kan hanteras även av en total nybörjare i köket. Dumplingen...

Ingredienser du behöver

100 g fläsk (kyckling) lever
1 liten lök
70 g brödsmulor
en klick smör
1 vitlöksklyfta
salt
malen svartpeppar
oregano
1 ägg

Steg-för-steg instruktioner

I pannan värmer vi smöret, där vi fräser finhackad lök till den blir genomskinlig. Sedan tillsätter vi ströbröd och rostar det i ungefär 2 minuter. Till sist stänger vi av spisen och låter blandningen svalna.

Under tiden finhackar vi levern. I en skål blandar vi den frästa ströbröden, en nypa oregano, ett ägg, pressad vitlök och smakar av med salt och peppar. Om blandningen fortfarande är för lös, tillsätter vi mer ströbröd.

Vi doppar händerna i vatten och formar små bollar. Sedan lägger vi dem på en skärbräda.

Därefter lägger vi dem alla samtidigt i kokande vatten. Koktiden beror på storleken på bollarna. Vi kontrollerar om de är klara genom att skära en bulle på mitten.

Ytterligare information om receptet Leverknödel

Leverknölar är en populär rätt i det tjeckiska köket som ofta serveras som en del av soppor eller såser. Dessa knölar tillverkas av fågel- eller nötköttlever, blandat med olika ingredienser som ströbröd, ägg och kryddor. Deras milda smak och matighet tilltalar många älskare av traditionella rätter. Leverknölar är lätta att förbereda och kompletterar smakerna av buljonger och andra rätter utmärkt, vilket gör dem till ett populärt val på hemmasofforna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (38 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: málesteapmi, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, čeahkka, álki, suopmanat, 30 minuhta siste, dumplings nuddelat gnocchi

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Leverknödel.

Lägg till kommentar