Chili (chili) med kött

Chili (chili) med kött
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skär tomaterna i kors, doppar dem i varmt vatten och skalar dem. Om vi använder konserverade tomater så behövs detta steg inte. Löken hackas fint.

Ingredienser du behöver

1 kg köttfärs
4 stora tomater eller en burk krossade tomater
1 stor lök
150 g till halv mjuka kokta röda bönor
chilipaprikor (mängd efter smak, men minst två)
1 tesked mald koriander
1/2 tesked mald spiskummin
(om du hittar mexikansk fajitaskrydda är det också utmärkt)
en nypa kanel
2-3 bitar kvalitets mörk choklad eller en tesked kakao
olja
salt
(ibland lägger jag även inlagda majskorn till bönorna, vi gillar det, men det kanske inte finns i det ursprungliga receptet)

Steg-för-steg instruktioner

Tomaterna gör vi ett kryss i, häller över varmt vatten och sedan skalar vi dem. Om vi använder konserverade tomater är det här steget inte nödvändigt. Löken hackas fint.

I en djup stekpanna fräser vi först löken och tillsätter sedan de hackade chilipepparna på slutet. Därefter tillsätter vi köttet och under stekningen separerar vi det regelbundet så att stora bitar inte bildas. Vi saltar, tillsätter kryddor och låter det puttra i cirka 15 minuter på låg värme i sin egen saft.

Sedan tillsätter vi tomaterna och låter det puttra ytterligare trettio minuter, under vilken tid vi ibland häller på vatten.

Vi tillsätter bönorna och låter dem koka i ytterligare 15 minuter.

Vi kryddar, tillsätter choklad eller kakao, eventuellt chili. Innan servering strör vi över koriander.

Ytterligare information om receptet Chili (chili) med kött

Chili con carne är en populär mexikansk maträtt som består av malet kött, bönor, tomater och aromatiska kryddor. Denna kryddiga maträtt har många variationer, men de grundläggande ingredienserna inkluderar ofta nötkött, röda bönor och paprika. Den serveras vanligtvis med bröd, ris eller tortillor. Den är populär för sin rika smak och mättnad, vilket gör den till en idealisk maträtt för att värma sig på kalla dagar. Chili con carne är också populärt i olika tävlingar där man lagar om titeln bästa chili.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (41 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Köttfärs
Tag: köttfärs, bönor, Tomater, Baljväxter, steike, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, suola, álki, álggaheddjiide, amerihkálaš, álbmái, njuoskkadeapmi, spánskkagiella

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Chili (chili) med kött.

Lägg till kommentar