Grillad, inlagd i 14 dagar fläsklägg med sås och ärtris.

Grillad, inlagd i 14 dagar fläsklägg med sås och ärtris.
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Bacon skärs i skivor, schalottenlök och vitlök i små ringar, zucchini och paprika i tunna strimlor. Praganda blandas med krossad vitlök och masseras in ordentligt.

Ingredienser du behöver

1,5 kg fläskkarré
3,75 g paprika (pragandy)
5 g vitlök (klyftor)

3 schalottenlökar
75 g bacon
1 liten zucchini
1 liten paprika
2 klyftor vitlök
200 ml buljong, eller vatten med köttgelébuljong
salt
peppar
olivolja
2 kvistar färsk timjan
2 matskedar grädde

Vidare
jasmine-ris
fryst ärta
salt
persilja för garnering

Steg-för-steg instruktioner

Bacon skärs i tunna skivor, schalottenlök och vitlök i ringar, zucchini och paprika i tunna strimlor.

Pragandan blandas med pressad vitlök och gnids noggrant in i köttet och dess veck. Därefter läggs köttet i en liten behållare så att det är tätt omslutet. Behållaren täcks med en fuktig och urvriden kökshandduk, stängs och förvaras i kylskåp. På detta sätt håller köttet sig färskt i 14 dagar eller längre.

Efter vilotiden rengörs köttet noggrant, torkas och lindas in med snöre så att det behåller sin runda form.

I en panna med lite olja snabbt bryns köttet runt om så att det stängs.

En gryta penslas med olja, på botten läggs skivor av schalottenlök och bacon, placera köttet ovanpå, krydda med peppar och lätt salta. Runtom placeras paprikan, zucchinin, vitlöken och timjanstjälkar.

Vi häller på buljongen och låter det koka på låg värme i nio timmar. Under den sista timmen öppnar vi locket lite för att få en bättre färg (det är bra att stödja locket med tandpetare eller en servett).

Under tiden förbereder vi riset enligt instruktionerna på förpackningen, sedan fluffar vi upp det med en gaffel och blandar i ärtorna.

Det kokta köttet tas försiktigt ut, får svalna ett tag och skärs i skivor. Timjanstjälkarna tas bort och resten av alla ingredienser mixas med en stavmixer. Vi smakar av och om nödvändigt tillsätter vi salt, peppar och späder med grädde.

Köttet serveras med såsen, ärtriset och strös över med grön persilja.

Ytterligare information om receptet Grillad, inlagd i 14 dagar fläsklägg med sås och ärtris.

Ugnsrostad fläsklägg, marinerad i aromatiska örter och kryddor i 14 dagar, är en delikat rätt som perfekt smälter i munnen. Tack vare den långa marineringen får den en djup smak och saftighet, som förstärks av en rik sås gjord på sky och andra fräscha ingredienser. Som tillbehör passar ärtoris utmärkt, vilket inte bara kompletterar köttets smak utan också tillför fräschör och mildhet. Tillsammans skapar de en perfekt harmoni av smaker som gläder varje matälskare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (38 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: Grönsaker, fläskkött, steike, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, zucchini, gáibideaddji, gáibideaddji, urttat, lasta, slow cooker

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grillad, inlagd i 14 dagar fläsklägg med sås och ärtris..

Lägg till kommentar