Chokladkakor

På medelhög värme, smält smöret tillsammans med kakao och socker i en kastrull. Ta sedan bort blandningen från värmen och tillsätt mjölet och äggen.
Ingredienser du behöver
100 g smör
4 matskedar kakao
1,25 kopp socker
1,25 kopp vetemjöl
2 ägg
1 kopp lingon (hallon...).
Till toppskiktet
1 gräddfil
6 matskedar socker
2 matskedar vetemjöl
4 matskedar margarin (Rama...)
1 ägg
choklad
Steg-för-steg instruktioner
Smält smöret tillsammans med kakao och socker i en kastrull på medelhög värme.
Ta bort kakaoblandningen från värmen, tillsätt mjölet och äggen. Lägg i tranbären och häll blandningen i en förberedd form som du har smort och mjölat.
Förbered blandningen för det översta lagret genom att blanda alla angivna ingredienser förutom chokladen och vispa dem noggrant.
Applicera sedan blandningen jämnt på tårtbotten och strö över grovriven choklad.
Grädda i 40 till 45 minuter.
Ytterligare information om receptet Chokladkakor
Chokladkakor är en läcker dessert som gläder alla chokladälskare. Denna dessert består ofta av en luftig chokladbotten som är täckt med en krämig chokladglasyr eller ganache. Chokladkakorna kan kompletteras med olika nötter, frukter eller grädde, vilket ökar deras attraktionskraft och smak. De är perfekta för festliga tillfällen, firanden eller som en söt avslutning på dagen. Denna dessert är lätt att förbereda och drar till sig uppmärksamhet med sin vackra utseende och rika smak.