Kalv rullader med prosciutto och soltorkade tomater

Köttet bankas ut, saltas, peppras och penslas med senap på insidan. På varje skiva läggs 1-2 bitar prosciutto, rullas till en rulle och…
Ingredienser du behöver
2 skivor kalvkött
50 g prosciutto
40 g kallskivad skinka
4 bitar soltorkade tomater i olja
1 större matsked fullfett senap
1 medelstor lök
4 vitlöksklyftor
olja
salt
peppar
1 matsked vetemjöl för redning
Steg-för-steg instruktioner
Köttet banka vi, salta det, peppra det och pensla insidan med senap. På varje skiva lägger vi 1-2 skivor prosciutto, rullar ihop till en rulle och fäster med tandpetare.
I oljan fräste vi löken gyllenbrun, tillsätter hackad vitlök, soltorkade tomater och skuren kall skinka i tunna strimlor.
I pannan steker vi rullarna från alla sidor, därefter häller vi på vatten och sjuder tills de blir mjuka.
När köttet är mjukt tar vi ut det och tjocknar såsen med mjöl utblandat i vatten.
Servera med ris, dumplings, pasta eller bara med grönsaker.
Ytterligare information om receptet Kalv rullader med prosciutto och soltorkade tomater
Kalv-roulader med prosciutto och soltorkade tomater är en delikat rätt som kombinerar mört kalvkött med den distinkta smaken av salt prosciutto. De soltorkade tomaterna ger fräschör och en rik smak som kompletterar köttet perfekt. Rouladerna är vanligtvis bakade till gyllenbruna, vilket förhöjer deras aptitretande doft och utseende. Denna rätt passar utmärkt med tillbehör som potatismos eller grillade grönsaker och är ett idealiskt val för festmiddagar eller familjefester.