Friterade köttbullar

Friterade köttbullar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Prova receptet på traditionella frityrstekt biffar.

Ingredienser du behöver

500 g köttfärs
1 st lök
1 st ägg
5 klyftor vitlök
2 matskedar vetemjöl
efter smak majorana
malen svartpeppar
persilja
salt
malen kummin
vid behov olja för stekning
ströbröd

Steg-för-steg instruktioner

Köttfärs blandas med finhackad lök, vi tillsätter ägg, peppar, spiskummin, oregano, pressad vitlök, persilja eller gräslök, salt, lök, mjöl och ströbröd efter behov. Vi arbetar ihop det väl. Från blandningen formar vi biffar som vi panerar i ströbröd. Biffarna steks i upphettad fett på båda sidor tills de är gyllenbruna.

De stekta biffarna serveras med potatismos, som vi kan strö över hackad salladslök.

Ytterligare information om receptet Friterade köttbullar

Stekt biffar är en populär rätt i det tjeckiska köket. De tillagas vanligtvis av malet kött som blandas med ägg, ströbröd och kryddor. Blandningen formas till biffar och steks sedan i panna tills de får en gyllenbrun yta. De serveras ofta med potatismos, sallad eller inlagda gurkor. Biffarna är inte bara goda utan också näringsrika, och de är populära både bland barn och vuxna. Denna rätt har en lång tradition och finns på många familjers bord som en uppskattad hemlagad specialitet.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Köttfärs
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Friterade köttbullar.

Lägg till kommentar