Fyllda zucchinis med köttfärs
 
    Zucchini sköljer vi noggrant och delar den sedan längs. Inuti gröper vi ut köttet med en sked. Köttfärsen blandas med salt, peppar, krossad kummin, ägg och fint hackad lök.
Ingredienser du behöver
1 medelstor zucchini  
500 g köttfärs  
salt  
peppar  
malen kummin  
vitlök grillkrydda  
lök  
2 ägg  
bacon  
gräddfil  
10 dkg hårdost  
ketchup  
olja
Steg-för-steg instruktioner
Den tvättade zucchinin delas på längden och inkråmet tas ut. Köttfärsen blandas med salt, peppar, krossad kummin, ägg, finhackad lök och bacon. Sedan tillsätter vi ägg och lite vetemjöl så att fyllningen håller ihop bättre.
Därefter tillsätter vi den hackade inkråmet från zucchinin och fröna och blandar allt väl. Zucchinin saltas, strös med grillkrydda och fylls med köttblandningen. Sedan läggs de i en ugnsform smord med olja.
De grillas i en förvärmd ugn på 190°C. Efter trettio minuter tar vi ut dem och penslar ytan med en blandning av grädde, riven ost och ketchup, och sätter dem tillbaka i ugnen för att grilla i ytterligare 15 minuter. Som tillbehör serverar vi kokta potatisar eller ris.
Ytterligare information om receptet Fyllda zucchinis med köttfärs
Fyllda zucchinis med köttfärs är en läcker och hälsosam rätt som kombinerar zucchinins lätthet med köttets intensiva smak. Förberedelsen är enkel; zucchinis skärs på mitten och urgröps, därefter fylls de med en blandning av köttfärs, lök, vitlök och kryddor. Efter gräddning i ugnen får rätten en gyllene färg och en aromatisk doft. Denna rätt är idealisk som huvudrätt, som kommer att glädja familj och vänner, och är lätt att variera efter smak. Du kan servera den med ris eller en färsk sallad för en perfekt upplevelse.
 Recept100
 Recept100 Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        