Glutenfria fruktiga ångande dumplingar

I en kastrull värmer vi mjölken med smöret och saltet. Sedan tillsätter vi mjölet och rör om tills en tjock deg bildas. Vi kokar den ordentligt och låter den svalna. När den har svalnat...
Ingredienser du behöver
400 g BL mjöl
1 msk vaniljpuddingpulver
0,5 l mjölk
100 g smör
en nypa salt
1 helt ägg
Steg-för-steg instruktioner
I en kastrull värmer vi mjölk, smör och salt tills det kokar. Sedan tillsätter vi mjöl och rör om tills en tjock deg bildas. Vi rostar den ordentligt och låter den svalna.
I den avsvalnade blandningen tillsätter vi ägg med hjälp av en elektrisk visp. Degen flyttas sedan till en silikonmatta och knådas ordentligt med händerna. Att arbeta med degen är fantastiskt, den klibbar inte och har en mjuk och elastisk konsistens.
Från den färdiga degen tar vi bitar med skeden, formar dem lite i händerna, plattar till dem och täcker jordgubben ordentligt. Det är viktigt att det inte finns några hål eller sprickor på dumplingen som kan orsaka att vatten tränger in. Slutligen formar vi dumplingen försiktigt i handflatorna, som när vi gör en snöboll.
Vi släpper ner dumplingarna i kokande vatten, rör om dem så att de inte fastnar på botten. Vi kokar dem i 5-7 minuter beroende på storlek. När de flyter till ytan kokar vi dem i ytterligare cirka en minut.
Till dumplingarna tycker jag om en tjock grädde med en sked florsocker, som jag sedan blandar med gräddfil. Jag tillsätter också riven keso och smält smör. Och ströbröd i smör är också en härlig delikatess.
Ytterligare information om receptet Glutenfria fruktiga ångande dumplingar
Glutenfria fruktiga dumplings är en läcker dessert som gläder inte bara celiakiker, utan också alla älskare av söta rätter. Dessa dumplings görs av glutenfri mjöl, vilket gör dem mjuka och saftiga. Fyllda med färsk frukt, som jordgubbar eller aprikoser, erbjuder de en perfekt kombination av smaker. Serverade med ett strössel av malen vallmo eller socker och toppade med keso, blir de en populär val för söndagsluncher eller speciella tillfällen. Njut av denna glutenfria delikatess och upptäck nya möjligheter inom traditionell tjeckisk matlagning!