God Žnojemsås

Vad ska man laga till helgen? Vad sägs om den beprövade Znojmo-såsen?
Ingredienser du behöver
6 st gurka - steriliserad
peppar
2 st korv eller salami
olja - t.ex. rapsolja
600 g kvalitetskött - nötkött
2 st hårdkokta ägg
1 st stor gul lök
2 msk fullfet senap
salt
Steg-för-steg instruktioner
Vi skaffar oss kvalitets nötkött och skär det i mindre bitar på en skärbräda. I en hackare hackar vi löken och lägger den tillsammans med en skvätt olja i en kastrull.
När löken är lagom tillsätter vi nötköttet och kryddorna. Smaken förstärker vi med lite senap. Vi häller i vatten. Vi kokar.
Innan köttet blir klart skär vi de här ingredienserna (kokta hårdkokta ägg, korv eller salami, gurkor) och lägger dem åt sidan.
Vi redder såsen i kastrullen. Jag föredrar att använda bröd.
Mot slutet tillsätter vi de skurna ingredienserna som vi lagt åt sidan. Vi smakar av med senap igen. Vi fortsätter att koka.
Vi serverar och väljer ris eller knödel som tillbehör.
Ytterligare information om receptet God Žnojemsås
God Znojmo-sås är en traditionell tjeckisk maträtt som kännetecknas av sin rika smak och framträdande doft. Huvudingredienserna är nötköttsskivor som långsamt bräseras i såsen med gurka, lök och kryddor. Den serveras typiskt med brödknyten eller ris, vilket kompletterar dess mjuka men distinkta smak. Hemligheten bakom framgången med Znojmo-såsen ligger i de högkvalitativa ingredienserna och den långsamma tillagningen som gör att smakerna kan blandas väl. Det är en idealisk maträtt för kallare dagar när man längtar efter något riktigt mättande och läckert.