Leverås på öl

Leverås på öl
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi rengör levern och skär den i småbitar. Vi finhackar den skalade löken och fräser den gyllenbrun i fett. Vi lägger till levern och fräser även den. Därefter saltar vi, pepprar efter smak, tillsätter paprika och kummin. Så här späder vi med öl, lägger på ett lock och låter sjuda i ungefär 20 minuter.

Ingredienser du behöver

sås 200 ml öl
2 nypor oregano
2 nypor mald paprika
bröd
2 matskedar fläskfett
salt
2 matskedar vetemjöl
0,5 kg lever
2 nypor spiskummin
1 nypa mald svartpeppar
3 - 4 klyftor vitlök
2 st stora lökar

Steg-för-steg instruktioner

Vid ständig omrörning siktar vi mjölet, tillsätter lite kallt vatten. Till sist lägger vi i pressad vitlök och oregano, allt efter smak. Vi tjocknar med finhackat bröd.

Såsen serveras med ris eller dumpling.

Ytterligare information om receptet Leverås på öl

Ölkycklingleversås är en läcker och mättande maträtt, populär i det tjeckiska köket. Huvudingredienserna är kyckling- eller fläsklever som kokas med lök och kryddor. Tillsättning av öl ger såsen en unik smak och arom. Den serveras vanligtvis med dumplings eller pasta, och man kan även njuta av den med bröd. Denna sås är inte bara god utan också näringsrik, och den är ett utmärkt val för köttälskare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt, Såser
Tag: tjeckiska köket, Sås

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Leverås på öl.

Lägg till kommentar