Leverås på öl

Vi rengör levern och skär den i småbitar. Vi finhackar den skalade löken och fräser den gyllenbrun i fett. Vi lägger till levern och fräser även den. Därefter saltar vi, pepprar efter smak, tillsätter paprika och kummin. Så här späder vi med öl, lägger på ett lock och låter sjuda i ungefär 20 minuter.
Ingredienser du behöver
sås 200 ml öl
2 nypor oregano
2 nypor mald paprika
bröd
2 matskedar fläskfett
salt
2 matskedar vetemjöl
0,5 kg lever
2 nypor spiskummin
1 nypa mald svartpeppar
3 - 4 klyftor vitlök
2 st stora lökar
Steg-för-steg instruktioner
Vid ständig omrörning siktar vi mjölet, tillsätter lite kallt vatten. Till sist lägger vi i pressad vitlök och oregano, allt efter smak. Vi tjocknar med finhackat bröd.
Såsen serveras med ris eller dumpling.
Ytterligare information om receptet Leverås på öl
Ölkycklingleversås är en läcker och mättande maträtt, populär i det tjeckiska köket. Huvudingredienserna är kyckling- eller fläsklever som kokas med lök och kryddor. Tillsättning av öl ger såsen en unik smak och arom. Den serveras vanligtvis med dumplings eller pasta, och man kan även njuta av den med bröd. Denna sås är inte bara god utan också näringsrik, och den är ett utmärkt val för köttälskare.