Gratinerad aubergine med skinka- och grönsaksblandning

Gratinerad aubergine med skinka- och grönsaksblandning
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

Aubergine tvättas noggrant, delas på längden och görs ungefär fyra snitt i varje halva, som är cirka 2 cm djupa. I dessa snitt lägger vi några bitar vitlök.

Ingredienser du behöver

1 st större fast aubergine
150 g skinka från ben
100 g smakrika skivor (här smak Natural)
50 g blåmögelost (t.ex. Gorgonzola)
2 st mogna tomater
1 st lök
5 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
en nypa chili
färsk timjan
peppar
salt

Steg-för-steg instruktioner

Vi sköljer auberginen nog och skär den på längden. I varje halva gör vi med en kniv ungefär fyra snitt som är 2 cm djupa. I dessa snitt lägger vi några bitar vitlök (ungefär två klyftor per halva) och strör över salt. Sedan droppar vi en sked olivolja över varje halva och bakar dem i ugnen i cirka 40 minuter, tills auberginerna blir mjuka.

I en stekpanna steker vi först löken i lite olivolja, sedan tillsätter vi vitlöksklyftorna och efter tre minuter den hackade löken, skinkan och tärnad Šmakoun. Vi steker allt noggrant och blandar sedan i hackade tomater. Låt vätskan nästan koka bort, salta, peppra och smaka av med timjan och chili.

På de rostade auberginerna lägger vi blandningen med en sked, tillsätter ost och sätter in i den förvärmda ugnen i fem minuter. Dekorera med timjan och servera varmt.

Ytterligare information om receptet Gratinerad aubergine med skinka- och grönsaksblandning

Bakad aubergine med skinka- och grönsaksblandning är en läcker rätt som fantastiskt förenar smaker och hälsa. Auberginen, rik på näringsämnen, grillas till guldigt och fylls med en blandning av skinka, färska grönsaker och örter. Denna rätt är idealisk för dem som söker ett hälsosamt alternativ till traditionella recept. Den balanserade kombinationen av ingredienser säkerställer utmärkt smak och njutning för både ögon och smaklökar. Bakad aubergine kan serveras som huvudrätt eller som tillbehör till kött och sallader.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (28 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: Grönsaker, Tomater, steike, beaivemális, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čoarbbealli, gáibideaddji, gáibideaddji, urttat, vegetariána, njuoskkadeapmi, šaddoborramušat, auberšiidna

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Gratinerad aubergine med skinka- och grönsaksblandning.

Lägg till kommentar