Grillad aubergine

Auberginen tvättas noggrant, delas på mitten, innanmätet tas bort (lämna cirka 1 cm från kanten), salta, peppra, pensla med olja och läggs i ugnen för att grillas.
Ingredienser du behöver
1 aubergine
3 tomater
1 röd paprika
1/2 mindre zucchini
1 lök
1 färsk basilika
2 vitlöksklyftor
mozzarella
1 kopp couscous
grönsaksbuljong (för att hälla över couscous, om vi inte har det, häller vi över vatten)
salt
nymalen svartpeppar
olivolja
Steg-för-steg instruktioner
Skallet ska vi noggrant tvätta, dela på två halvor och gräva ut fruktköttet, men lämna cirka 1 cm runt kanten. Salta, peppra, pensla med olja och baka i ugnen i 15 minuter vid 200 grader.
Under tiden värmer vi lite olivolja i en panna, fräser tärnad lök, paprika, tomater, vitlök, zucchini och den urgröpta delen av auberginen och steker.
Kuskus lägger vi i en kastrull och häller över två koppar buljong. Låt vattnet sugas upp, och tillsätt sedan blandningen i pannan och rör om ordentligt.
Fyll auberginerna med blandningen, lägg skivor av mozzarella på toppen och baka i ugnen vid 180 grader i 15 minuter.
Efter att ha tagit ut rätten strö över hackad basilika och servera.
Ytterligare information om receptet Grillad aubergine
Grillad aubergine är en läcker och hälsosam maträtt som gläder inte bara vegetarianer. Huvudingrediensen är aubergine, som skärs i skivor, saltas och får stå för att bli av med beska. Därefter grillas aubergineskivorna i ugnen tillsammans med tomatsås, ost och aromatiska kryddor. Resultatet blir en välsmakande rätt som är idealisk som tillbehör eller som huvudrätt. Grillad aubergine kan serveras med färskt bröd eller sallad, vilket ytterligare förhöjer dess fantastiska smak. Prova denna maträtt och upptäck magin med hemgjord mat!