Grönsaksbuljong med ägg

Grönsaksbuljong med ägg
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Grönsakerna tvättas och skärs i små bitar. Korven skärs i skivor. I en gryta värmer vi upp fett och fräser selleri, morot och korv försiktigt. Allt...

Ingredienser du behöver

200 g morötter
150 g selleri
150 g magert korv
2 matskedar fläskfett
1,2 l vatten
200 g potatis
2 ägg
4 vitlöksklyftor
salt

Steg-för-steg instruktioner

Vi rengör grönsakerna och skär dem i små tärningar. Korven förbereder vi i skivor. I en kastrull värmer vi upp fläskfett, där vi snabbt fräser selleri, morot och korv. Därefter tillsätter vi vatten. Potatisarna, som vi har skalat, skär vi i tärningar och lägger dem i den kokande buljong som vi kokar tills de är mjuka. Innan vi serverar vispar vi två ägg i soppan, smaksätter med salt och tillsätter krossad vitlök.

Ytterligare information om receptet Grönsaksbuljong med ägg

Grönsaksbuljong med ägg är en läcker och näringsrik rätt, perfekt för alla som söker en lätt men smakfull måltid. Buljongen är tillagad av färska grönsaker som morot, selleri och persilja, som ger en rik smak och arom. Att tillsätta ägg i buljongen höjer inte bara den näringsmässiga värdet, utan ger också en mjuk struktur. Denna rätt är särskilt populär under vintermånaderna, då den värmer och glädjer både kropp och själ. Det är ett utmärkt val för vegetarianer och kan enkelt anpassas efter personliga preferenser.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: Grönsaker, steike, málesteapmi, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, suola, čeahkka, álki, suopmanat, álggaheddjiide, ruonas, biergguin

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grönsaksbuljong med ägg.

Lägg till kommentar