Gazpacho

Tomater och gurkor skalas och skärs i små bitar. Löken hackas i små tärningar. Paprikan skärs också i tärningar. Alla ingredienser...
Ingredienser du behöver
8 stora tomater
1 mindre gurka
1 mindre röd lök
1 röd paprika
2 matskedar färsk basilika eller oregano,
hackad i mindre bitar
2 vitlöksklyftor rivna eller pressade
2 matskedar olivolja
2 matskedar vinäger
2 matskedar tomatpuré
1 tesked socker eller efter smak
salt
peppar
1-2 koppar kallt vatten
Steg-för-steg instruktioner
Vi skalar tomaterna och gurkorna och skär dem i små bitar. Lök hackar vi i små tärningar. Paprikan skär vi också i tärningar.
Vi lägger alla ingredienser utom vattnet i Mixern och blandar dem väl. Slutligen tillsätter vi vatten efter önskad konsistens på soppan.
Vi låter soppan svalna i minst en timme, men den smakar bäst om vi låter den stå över natten.
Ytterligare information om receptet Gazpacho
Gazpacho är en kall soppa som kommer från Spanien och traditionellt tillagas med färska grönsaker. Huvudingredienserna är tomater, gurkor, paprikor, lök och vitlök, blandat med olivolja, vinäger och bröd. Denna uppfriskande soppa är särskilt populär under sommarmånaderna, då den erbjuder en lätt och hälsosam måltid full av vitaminer. Gazpacho serveras ofta med bitar av grönsaker eller krutonger, vilket ger den textur och smak. Det är ett utmärkt sätt att utnyttja säsongens skörd och stimulera aptiten.