Lever- och ingefärsdumplar till soppor

Lever- och ingefärsdumplar till soppor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Smör blandas med ägg, salt, peppar, rivet ingefära, oregano och rivet lever. Vi tillsätter ströbröd eller mjöl för att tjockna och formar sedan detta med händerna…

Ingredienser du behöver

250 g färska kycklinglever
1 matsked smör
1 ägg
lite salt
en nypa peppar
2-3 cm riven ingefära
1 tesked oregano
brödsmulor
persilja

Steg-för-steg instruktioner

Vi blandar smöret med ägg, salt, peppar, riven ingefära, oregano och hackade lever. Blandningen tjocknar vi med ströbröd eller mjöl och formar små dumplings.

Vi lägger dem på en skärbräda och låter dem torka lite innan vi börjar koka soppan.

Vi vänder dem i hackad persilja och lägger dem sedan i kokande soppa, rör om och kokar i cirka 16 minuter.

När vi skär dem kan vi se om dumplingsen är klara.

Ytterligare information om receptet Lever- och ingefärsdumplar till soppor

Lever- och ingefärsdumplings till soppor är en läcker och originell rätt som berikar traditionella tjeckiska soppor. Dessa dumplings görs av fint malda lever, som ger en syrlig smak, och ingefära, som ger dem en kryddig och aromatisk smakprofil. De passar utmärkt i buljonger eller grövre soppor, där de berikar varje tugga. Tack vare sin textur och unika smak är lever- och ingefärsdumplings ett populärt val för älskare av okonventionella recept som vill utforska nya gastronomiska upplevelser.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (34 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: málesteapmi, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, čeahkka, álki, suopmanat, biebmoruovttut, dumplings nuddelat gnocchi, eksohtalaš šattut

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Lever- och ingefärsdumplar till soppor.

Lägg till kommentar