Soppa på mungbönor

Bönorna hälls med vatten och får stå och dra helst över natten. I en kastrull, smält smör och fräs den finhackade löken och krossad...
Ingredienser du behöver
1 kopp gröna mungbönor
2 mindre morötter
3 selleristjälkar
1 matsked klarat smör (jag använder tjeckiskt ghee)
1 större lök
2 vitlöksklyftor
1,5 l grönsaksbuljong
1/2 tesked malen ingefära
1/2 tesked curry
grovt havssalt
Steg-för-steg instruktioner
Lägg bönorna i vatten och låt dem helst stå och dra över natten. I en kastrull, fräs den finhackade löken och den krossade vitlöken i clarifierat smör.
Efter en stund lägger vi till morot i tärningar, blekselleri, ingefära och curry. Täck allt med buljong och koka i cirka 10 minuter.
Sila bönorna och tillsätt dem i soppan. Koka ytterligare i cirka 35-40 minuter, tills bönorna blir mjuka. I slutet saltar vi soppan och den kan serveras.
Ytterligare information om receptet Soppa på mungbönor
Ärtsoppa med mungobönor är en näringsrik och välsmakande maträtt som kommer från Asien. Mungobönor är rika på protein, fiber och mineraler, vilket gör denna soppa till ett hälsosamt val. Tillagningen av soppan är enkel; bönorna kokas med vatten, kryddor och grönsaker, vilket skapar en läcker och uppfriskande rätt. Denna maträtt serveras ofta med ris eller bröd och är populär för sin milda smak och gynnsamma effekter på matsmältningen. Ärtsoppa med mungobönor är idealisk för vegetarianer och veganer som söker en näringsrik och välsmakande måltid.