Grönsakssoppa med grädde och ostar

Grönsakerna tvättas först och skärs i små bitar. I fettet fräser vi den hackade löken och vitlöken, därefter tillsätter vi grönsakerna. Vi rör om och steker i ungefär 6 minuter. Tillsätter vi...
Ingredienser du behöver
cirka 20 stycken rädisor
hälften av en liten blomkål
ungefär 15 cm purjolök, om vi har fina gröna blad kan vi också lägga till dem
1 lök
hälften av en röd och 1 hälften av en grön paprik
1 - 2 vitlöksklyftor
1 matgrädde
1 ost med skinksmak och 1 paprikasmak (kan bytas ut till andra) se NOT.
ungefär 50 gram njurost (kan uteslutas eller ersättas..) se NOT.
till färdig soppa några körsbärstomater
1-2 matskedar mjöl för redning
olja
buljong
persilja, dill eller andra örter från trädgården
För kryddning
salt
peppar
eventuellt vinäger eller en matsked gräddfil
Steg-för-steg instruktioner
Grönsakerna tvättas och skärs i små bitar. I fettet fräser vi den hackade löken och vitlöken, sedan tillsätter vi grönsakerna. Vi steker i cirka 6 minuter. Vi häller på buljong (helst grönsaksbuljong) så att det bara täcker grönsakerna och låter sjuda i cirka 16 minuter tills grönsakerna är lagom mjuka. Vi peppar, men var försiktiga med saltet på grund av ostarna.
Vi mixar, tillsätter grädden blandad med mjölet och kokar ytterligare cirka 15 minuter.
I blandningen tillsätter vi ostarna och rör om tills de smälter. Sedan tillsätter vi den hackade rädisan och några körsbärstomater, och om vi vill kan vi även tillsätta persilja. Vi stänger av spisen och rör om igen.
Vi smakar av och låter stå i cirka 7 minuter så att smakerna blandas, och sedan serverar vi. Kombinationen av körsbärstomater, rädisor och övriga grönsaker med ostarna skapar en intressant lätt kryddig smak. Jag har inte kryddat mer.
Ytterligare information om receptet Grönsakssoppa med grädde och ostar
Grönsakssoppa med grädde och ostar är en läcker rätt som förenar färska grönsaker med en krämig smak. Denna soppa är rik på vitaminer och mineraler, vilket gör den till ett hälsosamt val för alla. Grädden ger en mjukhet och ostar som parmesan eller cheddar berikar smaken perfekt. Den kan serveras som förrätt eller huvudrätt, helst med en bit färskt bröd. På kalla dagar värmer den dig och glädjer dina smaklökar. Prova denna variant och ge din kost en ny dimension!