Grönsakssoppa med grädde och ostar

Grönsakssoppa med grädde och ostar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Grönsakerna tvättas först och skärs i små bitar. I fettet fräser vi den hackade löken och vitlöken, därefter tillsätter vi grönsakerna. Vi rör om och steker i ungefär 6 minuter. Tillsätter vi...

Ingredienser du behöver

cirka 20 stycken rädisor
hälften av en liten blomkål
ungefär 15 cm purjolök, om vi har fina gröna blad kan vi också lägga till dem
1 lök
hälften av en röd och 1 hälften av en grön paprik
1 - 2 vitlöksklyftor
1 matgrädde
1 ost med skinksmak och 1 paprikasmak (kan bytas ut till andra) se NOT.
ungefär 50 gram njurost (kan uteslutas eller ersättas..) se NOT.
till färdig soppa några körsbärstomater
1-2 matskedar mjöl för redning
olja
buljong
persilja, dill eller andra örter från trädgården

För kryddning
salt
peppar
eventuellt vinäger eller en matsked gräddfil

Steg-för-steg instruktioner

Grönsakerna tvättas och skärs i små bitar. I fettet fräser vi den hackade löken och vitlöken, sedan tillsätter vi grönsakerna. Vi steker i cirka 6 minuter. Vi häller på buljong (helst grönsaksbuljong) så att det bara täcker grönsakerna och låter sjuda i cirka 16 minuter tills grönsakerna är lagom mjuka. Vi peppar, men var försiktiga med saltet på grund av ostarna.

Vi mixar, tillsätter grädden blandad med mjölet och kokar ytterligare cirka 15 minuter.

I blandningen tillsätter vi ostarna och rör om tills de smälter. Sedan tillsätter vi den hackade rädisan och några körsbärstomater, och om vi vill kan vi även tillsätta persilja. Vi stänger av spisen och rör om igen.

Vi smakar av och låter stå i cirka 7 minuter så att smakerna blandas, och sedan serverar vi. Kombinationen av körsbärstomater, rädisor och övriga grönsaker med ostarna skapar en intressant lätt kryddig smak. Jag har inte kryddat mer.

Ytterligare information om receptet Grönsakssoppa med grädde och ostar

Grönsakssoppa med grädde och ostar är en läcker rätt som förenar färska grönsaker med en krämig smak. Denna soppa är rik på vitaminer och mineraler, vilket gör den till ett hälsosamt val för alla. Grädden ger en mjukhet och ostar som parmesan eller cheddar berikar smaken perfekt. Den kan serveras som förrätt eller huvudrätt, helst med en bit färskt bröd. På kalla dagar värmer den dig och glädjer dina smaklökar. Prova denna variant och ge din kost en ny dimension!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (31 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: steike, málesteapmi, beaivemális, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, suopmanat, ruonas, oasttit, gaska-váttis, šaddoborramušat, kremáhtalaš, rádiššat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grönsakssoppa med grädde och ostar.

Lägg till kommentar