Gurksoppa

Gurksoppa
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Portioner: 3

Potatisarna skärs i små tärningar och kokas i saltat vatten. När de är halvmjuka tillsätter vi mjölken blandad med mjöl och kokar tills de är...

Ingredienser du behöver

3 potatisar
3 större inlagda gurkor (eller 1 salladsgurka)
2,5 dl mjölk
1 matsked vetemjöl
1 ägg
1 näve marjorak (eller dill)
vitpeppar
salt

Steg-för-steg instruktioner

Potatisarna skärs i små tärningar och kokas i vatten med tillsatt salt.

Vid halvkokt potatis tillsätter vi mjölk blandat med mjöl och kokar tills potatisarna mjuknar.

I blandningen tillsätter vi ett uppvispat ägg och kokar en minut till medan vi rör kontinuerligt. Därefter tar vi bort soppan från värmen.

Vi tillsätter fint rivna gurkor, blad av oregano eller dill och smaksätter med vitpeppar. Om det behövs, salta och servera.

Ytterligare information om receptet Gurksoppa

Gurksoppa är en uppfriskande maträtt, idealisk för varma sommardagar. Den görs vanligtvis av färska gurkor, yoghurt, örter och kryddor, och erbjuder en mjuk och krämig konsistens. Denna soppa kan serveras kall eller varm, vilket gör den till ett universellt val. Gurksoppa är också rik på vitaminer och mineraler, vilket gynnar hälsan. Den är populär i många kök runt om i världen och kompletteras ofta med andra ingredienser, såsom pumpafrön eller hårdkokta ägg.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 3.5/5 (25 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: málesteapmi, beaivemális, álki, johtil, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, álki, suopmanat, álggaheddjiide, ruonas, 30 minuhta siste, vegetariána

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Gurksoppa.

Lägg till kommentar