Potatis soppa med ägg och korv

Fräsa grovriven morot och i bitar skuret selleri i smör (även riven kålrot). Tillsätt sedan potatisar skurna i tärningar,…
Ingredienser du behöver
3 stora potatisar
3 hårdkokta ägg
1 korv (eller korvstump)
1 stor morot
2 selleristjälkar (eller en bit rotselleri)
2 vitlöksklyftor
oregano
1 nypa krossad spiskummin
smör
vetemjöl
1,5 l buljong (eller vatten)
salt
färska örter (persilja, lovage, gräslök)
Steg-för-steg instruktioner
I smör fräser vi grovriven morot och skivad selleri (även riven knölselleri).
Tärnade potatisar tillsätts, vi smaksätter med spiskummin och salt, och sedan häller vi över vatten eller buljong (cirka 1,5 liter).
När grönsakerna nästan är mjuka (efter cirka 10 minuter) rör vi ner stekta skivor av korv, hackade eller rivna ägg, pressad vitlök och majoran i pannan.
I en gryta gör vi en ljus roux av smör och mjöl, låter den svalna och rör ner den i soppan. Låt sjuda i ytterligare cirka 5 minuter.
Smaka av och ställ åt sidan. Tillsätt färska örter på slutet.
Ytterligare information om receptet Potatis soppa med ägg och korv
Kartoffelsoppa med ägg och korv är en traditionell rätt som värmer och glädjer. Kombinationen av mjukt kokta potatisar, färska ägg och god korv skapar en läcker och näringsrik blandning. Denna soppa är en idealisk variant för kalla dagar och enkel att förbereda. Huvudingredienserna är potatisar, som ger mjukhet, och ägg, som berikar rätten med protein. Innan servering är det bra att smaksätta soppan med örter och kryddor som höjer smaken ännu mer. Upptäck smaken av hemtrevnad med denna klassiker i varje tjeckiskt kök.