Svampsoppa med grädde

Ett stort antal färska svampar och kvalitetsgrädde förvandlar en vanlig potatis soppa till en lyxig rätt på femstjärnig restaurangnivå. Tveka inte att tillsätta rikligt med svamp och grädde.
Ingredienser du behöver
500 g färska svampar
200 ml matlagningsgrädde
1 stor lök
3 matskedar olja
1 matsked vetemjöl
2 potatisar
1 morot
en skiva selleri
1 tesked paprika
4 hela kryddpepparkorn
1 kvist rosmarin
spiskummin
salt
mald peppar
1 l buljong (eller vatten)
persilja
Steg-för-steg instruktioner
I oljan fräser vi hackad lök. Sedan tillsätter vi hackade svampar och spiskummin, och allt steker vi i cirka 5 minuter. Till sist tillsätter vi paprika.
Vi häller i buljong, lägger i hackad potatis, rivet morot, selleri, rosmarin och kryddpeppar. Vi kokar tills grönsakerna mjuknar lätt.
I grädden tillsätter vi mjöl och därefter häller vi blandningen i soppan.
Vi kokar, smakar av och till sist strör vi hackad persilja på tallriken.
Ytterligare information om receptet Svampsoppa med grädde
Svampsoppa med grädde är en populär rätt som värmer och glädjer alla svampälskare. Denna läckra soppa tillagas med färska eller torkade svampar som kokas med lök och kryddor. Den krämiga texturen, berikad med grädde, ger soppan en mjukhet och rik smak. Serverad med färskt bröd eller krutonger blir den en idealisk rätt för kalla dagar. Svampsoppan är inte bara god, utan också hälsosam och näringsrik, tack vare det höga innehållet av vitaminer och mineraler i svampen.