Hanger steak (ekorre) med björnbärssås

Stek i rumstemperatur grillas på båda sidor i en väl uppvärmd panna. En detaljerad beskrivning av hur man tillagar biffen hittar du i det angivna receptet.
Ingredienser du behöver
2 hanger steak
grovsalt
peppar
Till såsen
handfull färska björnbär (eller ca 4 msk björnbärssylt, i så fall tillsätt inte socker)
en kvist timjan
1 tesked brunt socker
1 matsked balsamicokräm
1 matsked demi glace eller gelébuljong av nötkött
100 ml vin (vitt eller rött)
en bit smör
peppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
Biffar som har rumstemperatur steks på båda sidor i en väl upphettad panna.
Mer information om hur man tillagar biff finns i receptet som anges i noten.
Ta bort från pannan, svep in i folie och låt svalna medan du förbereder såsen.
Lägg en bit smör, råsocker, björnbär och timjan i pannan och låt det karamelisera.
Tillsätt sedan balsamico, rör om, deglacera med vin och blanda i demi-glace eller gelébuljong. Låt blandningen koka tills björnbären mjuknar. Mosa sedan björnbären och sila allt genom en sil för att ta bort fröna.
Sätt tillbaka blandningen i pannan, koka tills den når önskad konsistens, smaka av med salt och peppar och tillsätt slutligen en bit kallt smör för att rundade av smaken. Salta och peppra biffarna och servera dem på en uppvärmd tallrik.
Ytterligare information om receptet Hanger steak (ekorre) med björnbärssås
Hanger steak, känd som "veverka", är ett saftigt och välsmakande stycke nötkött som kommer från diafragman. Det är populärt för sin rika smak och mjuka textur. Serveras med björnbärssås som ger rätten en trevlig sötma och syra, har det blivit ett populärt val för köttälskare. Björnbär, kokta med balsamico och kryddor, skapar en uppfriskande kontrast till fylligheten av stek köttet. Denna rätt är idealisk för speciella tillfällen eller gourmémiddagar som glädjer varje gäst.