Hanger steak (ekorre) med björnbärssås

Hanger steak (ekorre) med björnbärssås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

Stek i rumstemperatur grillas på båda sidor i en väl uppvärmd panna. En detaljerad beskrivning av hur man tillagar biffen hittar du i det angivna receptet.

Ingredienser du behöver

2 hanger steak
grovsalt
peppar

Till såsen
handfull färska björnbär (eller ca 4 msk björnbärssylt, i så fall tillsätt inte socker)
en kvist timjan
1 tesked brunt socker
1 matsked balsamicokräm
1 matsked demi glace eller gelébuljong av nötkött
100 ml vin (vitt eller rött)
en bit smör
peppar
salt

Steg-för-steg instruktioner

Biffar som har rumstemperatur steks på båda sidor i en väl upphettad panna.

Mer information om hur man tillagar biff finns i receptet som anges i noten.

Ta bort från pannan, svep in i folie och låt svalna medan du förbereder såsen.

Lägg en bit smör, råsocker, björnbär och timjan i pannan och låt det karamelisera.

Tillsätt sedan balsamico, rör om, deglacera med vin och blanda i demi-glace eller gelébuljong. Låt blandningen koka tills björnbären mjuknar. Mosa sedan björnbären och sila allt genom en sil för att ta bort fröna.

Sätt tillbaka blandningen i pannan, koka tills den når önskad konsistens, smaka av med salt och peppar och tillsätt slutligen en bit kallt smör för att rundade av smaken. Salta och peppra biffarna och servera dem på en uppvärmd tallrik.

Ytterligare information om receptet Hanger steak (ekorre) med björnbärssås

Hanger steak, känd som "veverka", är ett saftigt och välsmakande stycke nötkött som kommer från diafragman. Det är populärt för sin rika smak och mjuka textur. Serveras med björnbärssås som ger rätten en trevlig sötma och syra, har det blivit ett populärt val för köttälskare. Björnbär, kokta med balsamico och kryddor, skapar en uppfriskande kontrast till fylligheten av stek köttet. Denna rätt är idealisk för speciella tillfällen eller gourmémiddagar som glädjer varje gäst.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (59 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Nötkött
Tag: nötkött, frukt, sávzzat, steike, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, gáibideaddji, gáibideaddji

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Hanger steak (ekorre) med björnbärssås.

Lägg till kommentar