Nötköttsburgare

I skålen lägger vi köttfärs och tillsätter gradvis salt, peppar, finhackad lök, ägg och vetemjöl. Allt blandas noggrant. När blandningen är klar formar vi den till önskad form.
Ingredienser du behöver
1 kg nötfärs
salt
peppar
1 lök
1 ägg
vetemjöl
Dressing
majonnäs
ketchup
senap
1 inlagd gurka
salt
Steg-för-steg instruktioner
Köttfärsen lägger vi i en skål och rör successivt i salt, peppar, fint hackad lök, ägg och vetemjöl, sedan bearbetar vi blandningen noggrant.
När det är klart formar vi en burger och gör en fördjupning i mitten så att köttet tillagas jämnt.
I en mindre skål lägger vi majonnäs, blandar i ketchup, senap, finrivna gurkor och lite salt. Såsen sprider vi på den nedre delen av brödet.
Ytterligare information om receptet Nötköttsburgare
En biffburgare är en populär maträtt som består av mestadels malet nötkött, format till en platt kaka och grillad eller stekt. Denna delikatess serveras ofta i ett mjukt bröd tillsammans med olika tillbehör som sallad, tomat, lök och olika såser. Biffburgaren är mycket populär tack vare sin variationsrikedom, vilket möjliggör att man kan tillsätta olika kryddor eller ingredienser efter smak. Det är en idealisk rätt för alla köttälskare och snabbmatsälskare.