Nötköttsburgare

Nötköttsburgare
Förberedelsetid: 25 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 6

I skålen lägger vi köttfärs och tillsätter gradvis salt, peppar, finhackad lök, ägg och vetemjöl. Allt blandas noggrant. När blandningen är klar formar vi den till önskad form.

Ingredienser du behöver

1 kg nötfärs
salt
peppar
1 lök
1 ägg
vetemjöl
Dressing
majonnäs
ketchup
senap
1 inlagd gurka
salt

Steg-för-steg instruktioner

Köttfärsen lägger vi i en skål och rör successivt i salt, peppar, fint hackad lök, ägg och vetemjöl, sedan bearbetar vi blandningen noggrant.

När det är klart formar vi en burger och gör en fördjupning i mitten så att köttet tillagas jämnt.

I en mindre skål lägger vi majonnäs, blandar i ketchup, senap, finrivna gurkor och lite salt. Såsen sprider vi på den nedre delen av brödet.

Ytterligare information om receptet Nötköttsburgare

En biffburgare är en populär maträtt som består av mestadels malet nötkött, format till en platt kaka och grillad eller stekt. Denna delikatess serveras ofta i ett mjukt bröd tillsammans med olika tillbehör som sallad, tomat, lök och olika såser. Biffburgaren är mycket populär tack vare sin variationsrikedom, vilket möjliggör att man kan tillsätta olika kryddor eller ingredienser efter smak. Det är en idealisk rätt för alla köttälskare och snabbmatsälskare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Nötkött
Tag: nötkött, köttfärs, mellanmål, dábálaš beaivi, mállásat, suola, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, steike, amerihkálaš, mánáidfeasta, feasttat ja ávvudeamit

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Nötköttsburgare.

Lägg till kommentar