Hemlagat bröd

Hemlagat bröd
Förberedelsetid: 90 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 20

Vi förbereder degen: vi blandar vatten, lite socker och jäst. När den har jäst häller vi den i mjölet med de andra ingredienserna. Degen ska vara mjuk och lite lös, tillsätt vatten efter behov.

Ingredienser du behöver

Deg
1 kg vetemjöl
1 kub av jäst
2 teskedar salt
1/2 matsked vinäger
lite spiskummin
frön efter smak
solrosfrön
pumpafrön

Steg-för-steg instruktioner

Vi förbereder en deg med vatten, en liten mängd socker och jäst. Efter att den har jäst häller vi den i mjölet och andra ingredienser. Degen ska vara mjuk och lite lös, vi tillsätter vatten efter behov. Efter den första jäsningen rör vi om den en gång till så att den jäser igen, och låter den jäsa en tredje gång på plåten.

Vi gräddar vid 200°C i cirka 20-30 minuter och låter den sedan stå i 10 minuter täckt i den varma ugnen. Vi penslar den med vatten och sveper in den i en handduk.

Ytterligare information om receptet Hemlagat bröd

Hembakat bröd är en populär maträtt som doftar i hela köket. Dess beredning är enkel, man behöver bara mjöl, vatten, salt och jäst. Den största fördelen med hembakat bröd är dess färskhet och möjligheten att anpassa ingredienserna efter egna smaker. Man kan tillsätta frön, örter eller nötter för att berika smaken. Att baka hembakat bröd ger glädje och tillfredsställelse när det blir en perfekt maträtt av den krispiga skorpan och den luftiga mitten, som man kan njuta av med smör eller sin favoritmarmelad.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (38 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: mellanmål, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, čeahkka, álki, čoarbbealli, mávssolaš gáhkku, njuoskkadeapmi, iđitbiebmu, láibi, liigeborramuš

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Hemlagat bröd.

Lägg till kommentar