Keso paj med björnbär

Keso paj med björnbär
Förberedelsetid: 25 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 1

Björnbärspaj är härligt fuktig och mjuk tack vare kvargen i degen. Om vi pudrar björnbären med mjöl innan vi lägger dem på degen eller om vi panerar dem...

Ingredienser du behöver

125 g mjukt smör
125 g socker
2 ägg
250 g mjuk kvarg
1 förpackning vaniljsocker
3 matskedar ljummet mjölk
rivet skal från 1/2 citron
170 g vetemjöl (halvgrovt)
1/2 förpackning bakpulver
150 g björnbär (kan vara frysta)

Steg-för-steg instruktioner

Smör blandas med socker och vi rör försiktigt i äggulorna, en i taget.

Vi lägger i keso, vaniljsocker, riven citronskal och mjölk i blandningen, och rör sedan noggrant om.

I en annan skål blandar vi siktat mjöl med bakpulver, lägger det i den tidigare blandningen och rör ordentligt om.

Vi vispar äggvitorna till ett fast skum och försiktigt viker vi ner det i degen.

Degen hälls i en form med en diameter på 23 cm, som vi har smort med smör och ströbröd. På degen lägger vi björnbär som vi har strött lite mjöl över så att de inte sjunker ner under gräddningen.

Vi gräddar i en förvärmd ugn på 180 °C i cirka 30 minuter.

Vi siktar florsocker över den avsvalnade kakan.

Ytterligare information om receptet Keso paj med björnbär

Cheesecaken med björnbär är en läcker dessert som förenar mjukheten hos färskost med den uppfriskande smaken av björnbär. Degen, som ofta är gjord av en mördeg eller sockerkaksbas, fylls med en krämig färskostblandning, där färska eller frysta björnbär tillsätts. Dessa bär ger kakan en trevlig syrlighet och en vacker färg. Serverad kall är den en perfekt dessert för sommardagar, men dess smak gläder året runt. Cheesecaken med björnbär är ett utmärkt val för familjefester eller umgänge med vänner.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (72 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: frukt, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, dessertat, šaddobihtát, bubble

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Keso paj med björnbär.

Lägg till kommentar