Inlagd fläsklägg

Till lagen skal vi skala vitlöken och lägga den i en kastrull med vatten, salta och lägga i hela svarta peppar. Koka upp och tillsätt den rengjorda fläsklägg. Koka på detta sätt i cirka en timme. Ta sedan ur fläsket och låt det svalna en stund.
Ingredienser du behöver
1 kg fläskbog
till panering 1 tesked salt
2 teskedar mald söt paprikapulver
1/2 tesked mald svartpeppar
3 klyftor vitlök
lag 10 korn hel svartpeppar
6 klyftor vitlök
2 teskedar salt
Steg-för-steg instruktioner
Under tiden förbereder vi blandningen för inbakning. I en mugg lägger vi salt, malen peppar, paprika, pressad vitlök och häller i 2-3 teskedar buljong från fläskköttet. Vi bearbetar massan i vilken vi sedan rullar hela fläsket.
Så här paketerar vi i aluminiumfolie och lägger in i frysen. Efter 3 timmar flyttar vi det till kylskåpet.
När vi serverar det, så kallt och skuret i skivor med bröd och inlagda grönsaker.
Ytterligare information om receptet Inlagd fläsklägg
Inlagd fläsklägg är en populär tjeckisk delikatess som många människor har kommit att älska för sin distinkta smak och saftighet. Tillagningen inkluderar att marinera fläskköttet i aromatiska kryddor som vitlök, kummin och paprika, vilket ger den dess oersättliga karaktär. Efter inläggning grillas fläskläggen ofta eller serveras kall, skuren i tunna skivor som delikatess med bröd och lök. Denna rätt är populär inte bara på festliga bord, utan också vid olika firanden och samkväm med vänner, där den alltid gläder med sin rika smak.