Inställningsgröt

Inställningsgröt
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Enligt instruktionerna på förpackningen förbereder vi grynen. Vi kokar potatis och gör klassisk potatismos med mjölk. Vi skär upp korven i tärningar och steker den på…

Ingredienser du behöver

1 kg potatis
200 g gryn (små)
mjölk
vitlök
200 g mjuk korv
salt
lök
smörgåsfett

Steg-för-steg instruktioner

Enligt instruktionerna på förpackningen kokar vi manna.

Vi kokar potatis och blandar dem med mjölk för att förbereda traditionell potatismos.

Vi skär korven i tärningar och steker den i ister.

I den förberedda potatismoset tillsätter vi kokt manna, den stekta korven med sitt fett och blandar i pressad vitlök efter smak.

Vi vänder den hackade löken i vetemjöl, steker den gyllenbrun i ister och häller sedan över den på moset på tallriken.

Ytterligare information om receptet Inställningsgröt

Råggröt är en traditionell tjeckisk rätt som vanligtvis tillagas av potatis, mjöl och andra ingredienser. Det är en enkel men näringsrik maträtt som ofta serveras som tillbehör eller som en fristående rätt. Tidigare tillverkades gröten av överblivna potatisar, vilket gav den ryktet som en sparsam maträtt. I dag serveras den också med olika såser, kött eller grönsaker, och är särskilt populär på landsbygden. Det är en smakrik och mättande maträtt som fortfarande är omtyckt av många hushåll.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (34 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: málesteapmi, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, potehtaborramušat, steike

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Inställningsgröt.

Lägg till kommentar