Kyckling med chokladsås
Köttet kryddar vi med salt och strör rikligt med apelsinpeppar. Vi steker det i panna på båda sidor och lägger sedan in det i en förvärmd ugn på 220°C i 10 minuter för att bli genomlagat. I fettet…
Ingredienser du behöver
Kycklingbröst efter antal gäster
salt
apelsinpeppar (eller andra favoritsmaker)
olja
Till såsen
40 g mörk choklad
3 msk ketchup
1-2 msk harissa
1 msk honung
100 ml stark buljong eller buljongtärning
salt
Steg-för-steg instruktioner
Köttet kryddas med salt och rikligt ströds med apelsinpeppar.
Stek på båda sidor i pannan och lägg sedan i den förvärmda ugnen på 220 °C i 10 minuter.
I pannan lägger vi ketchup, harissa, honung och fyller på med buljong.
Blanda och tillsätt chokladbitar.
Smält helt och krydda efter behov med salt, eventuellt harissa eller ketchup.
Såsen ska inte ha en för tjock konsistens.
Ytterligare information om receptet Kyckling med chokladsås
Köttfärs med chokladsås är en ovanlig men fascinerande rätt som förenar salta och söta smaker. Saftigt kycklingkött kompletteras utmärkt med den rika, krämiga chokladsåsen som ger rätten djup och komplexitet. Denna kombination är inspirerad av det mexikanska köket där choklad ofta förekommer i kötträtter. Kyckling med chokladsås serveras vanligtvis med ris eller grönsaker, vilket skapar en läcker och oförglömlig gastronomisk upplevelse.
Tomáš Rohlena