Kycklingfilé med honung och tranbär

Kycklingfilé med honung och tranbär
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi tvättar kycklingfiléerna, bankar dem lätt, saltrar, peppar och kryddar med rosmarin. Vi värmer olja i en panna och steker filéerna hastigt på båda sidor. När köttet är vackert gyllenbrunt tillsätter vi honung och smör i pannan, som vi smälter. När det har smält, deglacerar vi med vin och tillsätter tranbär. Vi låter det sjuda en kort stund.

Ingredienser du behöver

1 dl vitt vin
1 tesked rosmarin
4 skivor kycklingbröstfilé
2 matskedar honung
100 g smör
malen svartpeppar
salt
1 kopp sockrade torkade tranbär eller kompott
till dekoration citron

Steg-för-steg instruktioner

Köttet serveras med en skiva citron, överhällt med sås. Serveras bäst med amerikanska potatisar.

Ytterligare information om receptet Kycklingfilé med honung och tranbär

Kycklingfilé med honung och tranbär är en delikat maträtt som förenar sötman från honung med syrligheten från tranbär. Kycklingköttet steks först varsamt i pannan, och sedan tillsätts honung som ger en gyllenbrun färg och rik smak. Tranbären erbjuder sedan en uppfriskande kontrast som höjer hela upplevelsen till en ny nivå. Denna rätt är idealisk för festliga tillfällen, men den kan enkelt tillagas även som en vanlig lunch. Servera med ris eller potatismos för en perfekt kombination.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä, Huvudrätt
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kycklingfilé med honung och tranbär.

Lägg till kommentar