Kålpuckar

Kålpuckar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 1

Förbered fantastiska vegetariska biffar av kokt kål. Mixa kålen enkelt, krydda med kryddor och tjockna med ströbröd, och stek dem sedan i…

Ingredienser du behöver

1 större kål
1-2 ägg
4 vitlöksklyftor
malen peppar
salt
panering för förtjockning
Efter smak
blomkål
morot
rökt kött
För panering
vetemjöl
ägg
ströbröd

Steg-för-steg instruktioner

Kålen kokas och får sedan svalna.

Kålen mixas eller malas, vi blandar i ägg, kryddor och vitlök. Vi kan även tillsätta kokt blomkål, morot eller ett stycke korv.

Vi tillsätter ströbröd, arbetar ihop till en fast massa och låter stå i kylskåpet i cirka 30 minuter.

Med handen fuktad i kallt vatten formar vi biffar, som vi panerar och sedan steker.

Vi kan servera potatis eller bröd till, biffarna går också att äta för sig själva.

Ytterligare information om receptet Kålpuckar

Kålplättar är en läcker maträtt som gläder varje grönsaksälskare. Dessa plättar tillagas av fint riven kål som blandas med andra ingredienser som potatis, lök och kryddor. Efter att ha formats till bollar paneras de i brödsmulor och steks tills de blir gyllene. Kålplättar är utmärkta som huvudrätt eller som tillbehör och passar perfekt med en yoghurtdipp eller grönsallader. De är inte bara smakliga, utan också näringsrika och lätta att tillaga.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (41 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Vegetarisk
Tag: Grönsaker, málesteapmi, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, biergokeahtes borramušat, steike, vegetariána, šaddoborramušat, kálla

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kålpuckar.

Lägg till kommentar